Happy-Oma-Opa.be

Wat is precies deze unieke band tussen een grootmoeder en haar kleinkinderen? 

Voor kleinkinderen is Oma een heel bijzondere en waardevolle persoon. De momenten met haar zijn gevuld met sterke gevoelens, maar ook met een rijke en vervullende gezamenlijke uitwisselingen. In dit artikel geven we u een paar redenen mee waarom u als Oma zo belangrijk bent voor uw kleinkinderen. 

Enorm veel liefde en tederheid :

In een gekke wereld waarin alles steeds sneller gaat, zijn ouders bezig druk met hun carrière, het huishouden en met tal van zorgen buitenaf. In zo’n wereld is het voor kinderen soms moeilijk om voldoende aandacht en een luisterend oor te krijgen. In deze context is Oma een vaste baken, een affectieve zekerheid waar ze altijd op kunnen rekenen.

Oma’s hebben nu net de kans om hun kleinkinderen de tijd en de affectieve betrokkenheid te geven die ze zelf aan hun eigen kinderen misschien niet hebben kunnen geven. Oma is soepeler, toont meer begrip en laat vaak ook meer toe. Dat maakt de band en de liefde tussen Oma en kleinkind alleen maar sterker.

Betrokken zijn en lachen :

Oma’s werden vroeger als autoritair, steng zelfs koel ervaren, maar dat is sterk veranderd. Een Oma is nu veel jonger, meer “trendy”, gaat op reis, kleedt zich volgens de jongste mode en gaat op restaurant met vrienden en vriendinnen. Deze veranderde levensstijl laat meer betrokkenheid toe met de kleinkinderen en bevordert een sterke en levendige wederzijdse band.

Wanner de nieuwe Oma haar kleinkinderen ziet, zoekt ze in de eerste plaats naar plezier, ontspanning, lachen en de vreugde van deze kostbare gedeelde momenten. Dat wordt zelfs zo verslavend dat ze elk gaan verlangen naar meer en elkaar zo vaak mogelijk zullen opzoeken.

Een permanente steun voor elkaar :

Open voor dialoog, luisterend oor, gul met raad en heldere gedachten… Oma is een echt baken voor haar kleinkinderen. Bij haar krijgen ze het begrip dat ze misschien niet altijd bij hun eigen ouders vinden. Vanop wat meer afstand kan zij ze gidsen, geruststellen, en dat zonder ze te beoordelen. Dat is voor hen heel belangrijk, zeker tijdens woelige periodes zoals de puberteit bij voorbeeld.

A contrario, kunnen kleinkinderen ook veel teruggeven aan hun Oma. Zij staat ervoor open om samen met hen zaken te ontdekken die ze helemaal nog niet kende. Met haar kleinkinderen blijft de nieuwe Oma helemaal ‘up to date’.

 

Non classé

Recept Sushi en Maki’s met tonijn en zalm

Voor deze internationale Sushi-dag, nodigen we u uit om te proberen samen met uw kleinkinderen de topper van de Japanse keuken klaar te maken: Japanse gestoomde rijst met sushi-azijn, gemodelleerd met de hand en afgewerkt met rauwe vis of versierd met vis en opgerold in een algenblad.

Read More »
Het leven van grootouders

Sleutels om ruzie tussen uw kleinkinderen op te lossen

U hebt het zeker meegemaakt als ouders, conflicten tussen broers en zussen zijn soms moeilijk op te lossen. Vandaag wordt u er als grootouder terug mee geconfronteerd met uw kleinkinderen. Hoe kan u best rust brengen wanneer zij ruzie beginnen te maken? Hierbij enkele hints om hiermee om te gaan.

Read More »
Non classé

In de Tuin in Juni: Wat Planten, Zaaien en Doen in Juni?

Als scharnier tussen het einde van de lente en het begin van de zomer, is juni de maand van de hoop. Het zonnetje is nu vaak op de afspraak en we krijgen onze eerste zomerkleurtjes. Maar we zijn er nog niet, het is nog geen vakantie, zeker niet voor uw tuiniershart dat in de komende maand zeker sneller zal kloppen

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?