Happy-Oma-Opa.be

Wat is precies deze unieke band tussen een grootmoeder en haar kleinkinderen? 

Voor kleinkinderen is Oma een heel bijzondere en waardevolle persoon. De momenten met haar zijn gevuld met sterke gevoelens, maar ook met een rijke en vervullende gezamenlijke uitwisselingen. In dit artikel geven we u een paar redenen mee waarom u als Oma zo belangrijk bent voor uw kleinkinderen. 

Enorm veel liefde en tederheid :

In een gekke wereld waarin alles steeds sneller gaat, zijn ouders bezig druk met hun carrière, het huishouden en met tal van zorgen buitenaf. In zo’n wereld is het voor kinderen soms moeilijk om voldoende aandacht en een luisterend oor te krijgen. In deze context is Oma een vaste baken, een affectieve zekerheid waar ze altijd op kunnen rekenen.

Oma’s hebben nu net de kans om hun kleinkinderen de tijd en de affectieve betrokkenheid te geven die ze zelf aan hun eigen kinderen misschien niet hebben kunnen geven. Oma is soepeler, toont meer begrip en laat vaak ook meer toe. Dat maakt de band en de liefde tussen Oma en kleinkind alleen maar sterker.

Betrokken zijn en lachen :

Oma’s werden vroeger als autoritair, steng zelfs koel ervaren, maar dat is sterk veranderd. Een Oma is nu veel jonger, meer “trendy”, gaat op reis, kleedt zich volgens de jongste mode en gaat op restaurant met vrienden en vriendinnen. Deze veranderde levensstijl laat meer betrokkenheid toe met de kleinkinderen en bevordert een sterke en levendige wederzijdse band.

Wanner de nieuwe Oma haar kleinkinderen ziet, zoekt ze in de eerste plaats naar plezier, ontspanning, lachen en de vreugde van deze kostbare gedeelde momenten. Dat wordt zelfs zo verslavend dat ze elk gaan verlangen naar meer en elkaar zo vaak mogelijk zullen opzoeken.

Een permanente steun voor elkaar :

Open voor dialoog, luisterend oor, gul met raad en heldere gedachten… Oma is een echt baken voor haar kleinkinderen. Bij haar krijgen ze het begrip dat ze misschien niet altijd bij hun eigen ouders vinden. Vanop wat meer afstand kan zij ze gidsen, geruststellen, en dat zonder ze te beoordelen. Dat is voor hen heel belangrijk, zeker tijdens woelige periodes zoals de puberteit bij voorbeeld.

A contrario, kunnen kleinkinderen ook veel teruggeven aan hun Oma. Zij staat ervoor open om samen met hen zaken te ontdekken die ze helemaal nog niet kende. Met haar kleinkinderen blijft de nieuwe Oma helemaal ‘up to date’.

 

Te doen

Goede redenen om met uw kleinkinderen te beginnen schaken

Hebt u al schaak gespeeld? Het spel was enorm populair een tiental jaren geleden, maar sukkelde dan wat in een vergeethoek. Maar sinds een aantal maanden is het schaakbord weer in! Paarden, torens, koning en koningin zijn weer hot, zeker bij jongeren. In dit artikel geven we u een aantal goede redenen om met uw kleinkinderen te beginnen schaken.

Read More »
Te doen

5 restaurants waar uw kleinkinderen koning zullen zijn !

U weet het maar al te goed, op restaurant gaan met uw kleinkinderen is een heel avontuur. Rustig blijven zitten wachter op een gerecht is niet zomaar aan hen besteed. En eenmaal het bord op tafel, moeten ze het nog lekker vinden! Gelukkig zijn er in België restaurants die alles doen om hen (en u) gelukkig te maken. Hier zijn er een paar!

Read More »
Non classé

Recept : Dameskusjes

Dameskusjes, het Italiaanse “baci di dame”, het perfecte vieruurtje voor uw kleinkinderen! U vindt hier het gemakkelijkste recept om ze bij u thuis te bakken.

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?