Happy-Oma-Opa.be

Zelfgemaakte modelleerpasta

 Geen gesofisticeerd materiaal nodig voor uw kleinkinderen om bij u thuis volop plezier te beleven. Hierbij en paar gemakkelijke en vooral veilige ideeën voor uw kleine rakkers!

 

Modelleerpasta:

Niet toxisch recept (voorkom echter zorgvuldig het inslikken):

Giet in een kom:

  • 1 tas bloem
  • 1 tas water
  • ½ tas zout
  • ½ tas maïszetmeel
  • 2 soeplepels olie (gebruik geen arachideolie want potentieel aanleiding tot allergie)
  1. Vermeng alles.
  2. In een pan gieten en al roerend een aantal minuten laten koken tot de pasta van de pan loskomt.
  3. Kleur uw pasta naar keuze met voedingskleurstoffen, kruiden (type kurkuma of kaneel) of groentesap (wortelen, bieten).
  4. Koel bewaren in een gesloten recipiënt. Bewaartijd: 10 dagen. 

Zoutpasta:

Deze pasta geeft uw kleinkind de mogelijkheid vormen te modelleren en daarna te bewaren door ze te laten drogen. Voordelig en niet toxisch.

Ingrediënten:

  • 1 glas fijn zout
  • 1 glas lauw water
  • 2 glazen bloem
  • voedingskleurstoffen: geel, groen, rood, blauw

Bereiding:

  1. Vermeng de droge ingrediënten voor de zoutpasta.
  2. Het water er in een keer bij gieten, de pasta goed kneden met de handen. De pasta moet soepel zijn, maar mag niet aan de handen kleven. Indien u een vloeibaar kleurmiddel gebruikt, eerst in het water gieten vooraleer met de bloem en het zout te vermengen

Modelleren:

Uw kleinkind kan nu naar hartenlust modelleren. Indien u zijn/haar kunstwerk wenst te bewaren, kan u het eerst laten drogen en daarna bakken in de oven (tussen 75° en 100°, van één tot twee uur in functie van de dikte van het te dogen model, hou het bakken wel in de gaten). Als uw oogappel zijn/haar kunstwerkje niet wenst te behouden, kan de pasta nog een week bewaard worden door hem in een propere handdoek te rollen en in een plastic zakje in de koelkast te bewaren.

 

Versiering van het model:

Alle soorten voorwerpen kunnen gebruikt worden om de zoutpasta te versieren. In functie van het gekozen voorwerp, moet u ze plaatsen voor het bakken of lijmen erna.

 

Bron: tête à modeler

Te doen

Recept pannenkoek

Ingrediënten : 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom, meng bloem, eieren,

Read More »
Non classé

Recept pannenkoekgebak

Ingrediënten 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop

Read More »
Te doen

Geschiedenis van de pannenkoek

De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. We nemen aan dat het gerecht uitgevonden werd door de Galliërs

Read More »
Gezondheid

Think Pink

‘Wie zorgt voor jouw borsten?’: de nieuwe sensibiliseringscampagne voor de Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?