Happy-Oma-Opa.be

Wat is precies deze unieke band tussen een grootmoeder en haar kleinkinderen? 

Voor kleinkinderen is Oma een heel bijzondere en waardevolle persoon. De momenten met haar zijn gevuld met sterke gevoelens, maar ook met een rijke en vervullende gezamenlijke uitwisselingen. In dit artikel geven we u een paar redenen mee waarom u als Oma zo belangrijk bent voor uw kleinkinderen. 

Enorm veel liefde en tederheid :

In een gekke wereld waarin alles steeds sneller gaat, zijn ouders bezig druk met hun carrière, het huishouden en met tal van zorgen buitenaf. In zo’n wereld is het voor kinderen soms moeilijk om voldoende aandacht en een luisterend oor te krijgen. In deze context is Oma een vaste baken, een affectieve zekerheid waar ze altijd op kunnen rekenen.

Oma’s hebben nu net de kans om hun kleinkinderen de tijd en de affectieve betrokkenheid te geven die ze zelf aan hun eigen kinderen misschien niet hebben kunnen geven. Oma is soepeler, toont meer begrip en laat vaak ook meer toe. Dat maakt de band en de liefde tussen Oma en kleinkind alleen maar sterker.

Betrokken zijn en lachen :

Oma’s werden vroeger als autoritair, steng zelfs koel ervaren, maar dat is sterk veranderd. Een Oma is nu veel jonger, meer “trendy”, gaat op reis, kleedt zich volgens de jongste mode en gaat op restaurant met vrienden en vriendinnen. Deze veranderde levensstijl laat meer betrokkenheid toe met de kleinkinderen en bevordert een sterke en levendige wederzijdse band.

Wanner de nieuwe Oma haar kleinkinderen ziet, zoekt ze in de eerste plaats naar plezier, ontspanning, lachen en de vreugde van deze kostbare gedeelde momenten. Dat wordt zelfs zo verslavend dat ze elk gaan verlangen naar meer en elkaar zo vaak mogelijk zullen opzoeken.

Een permanente steun voor elkaar :

Open voor dialoog, luisterend oor, gul met raad en heldere gedachten… Oma is een echt baken voor haar kleinkinderen. Bij haar krijgen ze het begrip dat ze misschien niet altijd bij hun eigen ouders vinden. Vanop wat meer afstand kan zij ze gidsen, geruststellen, en dat zonder ze te beoordelen. Dat is voor hen heel belangrijk, zeker tijdens woelige periodes zoals de puberteit bij voorbeeld.

A contrario, kunnen kleinkinderen ook veel teruggeven aan hun Oma. Zij staat ervoor open om samen met hen zaken te ontdekken die ze helemaal nog niet kende. Met haar kleinkinderen blijft de nieuwe Oma helemaal ‘up to date’.

 

Te doen

Spelletjes gemakkelijk thuis te organiseren

Ontdek spelletjes die gemakkelijk te organiseren zijn en die kinderen gemakkelijk onder elkaar kunnen spelen, los van de leeftijd (uzelf inbegrepen). Alle spelletjes kunnen in ploeg of met twee gespeeld worden. In dat laatste geval geldt: 1 ploeg = 1 speler!

Read More »
Lezen

Hoe op een goede manier een verhaal vertellen aan uw kleinkinderen?

U hebt zin om uw kleinkinderen een verhaal te vertellen en dat op de best mogelijke manier? Hierbij enkele tips om ze te verwonderen en helemaal mee te slepen in het verhaal dat u gekozen hebt of zelf verzonnen. Dinosaurussen, feeën… wat ook het thema is, uw kleinkinderen zullen aan uw lippen hangen!

Read More »
Non classé

Geniet unieke kortingen in 8 pretparken dankzij Happy Club

Voor een vakantie of een weekend samen met het gezin hoeft u niet perse ver te reizen om plezier te beleven met uw kleinkinderen. Bij de pretparken bij ons in de buurt gaan deuren wijd open en dankzij Happy Club hebben wij bij 8 onder hen exclusieve promoties bekomen om uw kleinkinderen en uw portefeuille veel plezier te bezorgen!

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?