Happy-Oma-Opa.be

Recept Sushi en Maki’s met tonijn en zalm

Voor deze internationale Sushi-dag, nodigen we u uit om te proberen samen met uw kleinkinderen de topper van de Japanse keuken klaar te maken: Japanse gestoomde rijst met sushi-azijn, gemodelleerd met de hand en afgewerkt met rauwe vis of versierd met vis en opgerold in een algenblad.

Internationale Sushi Dag

 • Japanse sushi-rijst: 300 g
 • Water: 33 cl
 • Rijstazijn: 4 cl
 • Poedersuiker: 10 g
 • Fijn zout: 4 g

 

Voor de rest van het recept:

 • Zalmfilet: 400 g
 • Rode tonijn: 400 g
 • Nori vellen: 3 stuks
 • Wasabi: 3 g
 • Sojasaus: 10 cl

 

 1. VOOR DE RIJST

Rijst klaarmaken: de rijst wassen tot het water helder wordt, laten uitlekken en samen met het water in de kookpot brengen. Laat 30 minuten in het water baden, daarna pot bedekken en het water laten koken. Laat 2 à 3 minuten koken, daarna het vuur lager zetten en verder laten koken gedurende ongeveer 12 minuten. Het vuur afzetten en de rijst 10 minuten laten rusten. Rijst in een schaaltje brengen. Meng in een kom sushi-tazijn, suiker en zout. Voeg dit mengsel toe aan de rijst en meng voorzichtig. Rijst verder laten afkoelen tot kamertemperatuur.

 

 1. VOOR DE REST VAN HET RECEPT

Voor de maki: snij de helft van de tonijn en de zalm in staafjes van 15 cm lang. Plaats ½ algenblad op een bamboetapijt, verdeel hierop de rijst en de wasabi. Plaats de vis hierop en rol op met de hand. Snij hierna met een nat mes de rollen in zes stukken.

 

3. Voor de sushi:

snij de vis in fijne reepjes. De handen nat maken en sushi vormen, hierop een beetje wasabi, daarna een reepje vis. Geniet van uw sushi en maki met een scheutje sojasaus.

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?