Happy-Oma-Opa.be

Wat is precies deze unieke band tussen een grootmoeder en haar kleinkinderen? 

Voor kleinkinderen is Oma een heel bijzondere en waardevolle persoon. De momenten met haar zijn gevuld met sterke gevoelens, maar ook met een rijke en vervullende gezamenlijke uitwisselingen. In dit artikel geven we u een paar redenen mee waarom u als Oma zo belangrijk bent voor uw kleinkinderen. 

Enorm veel liefde en tederheid :

In een gekke wereld waarin alles steeds sneller gaat, zijn ouders bezig druk met hun carrière, het huishouden en met tal van zorgen buitenaf. In zo’n wereld is het voor kinderen soms moeilijk om voldoende aandacht en een luisterend oor te krijgen. In deze context is Oma een vaste baken, een affectieve zekerheid waar ze altijd op kunnen rekenen.

Oma’s hebben nu net de kans om hun kleinkinderen de tijd en de affectieve betrokkenheid te geven die ze zelf aan hun eigen kinderen misschien niet hebben kunnen geven. Oma is soepeler, toont meer begrip en laat vaak ook meer toe. Dat maakt de band en de liefde tussen Oma en kleinkind alleen maar sterker.

Betrokken zijn en lachen :

Oma’s werden vroeger als autoritair, steng zelfs koel ervaren, maar dat is sterk veranderd. Een Oma is nu veel jonger, meer “trendy”, gaat op reis, kleedt zich volgens de jongste mode en gaat op restaurant met vrienden en vriendinnen. Deze veranderde levensstijl laat meer betrokkenheid toe met de kleinkinderen en bevordert een sterke en levendige wederzijdse band.

Wanner de nieuwe Oma haar kleinkinderen ziet, zoekt ze in de eerste plaats naar plezier, ontspanning, lachen en de vreugde van deze kostbare gedeelde momenten. Dat wordt zelfs zo verslavend dat ze elk gaan verlangen naar meer en elkaar zo vaak mogelijk zullen opzoeken.

Een permanente steun voor elkaar :

Open voor dialoog, luisterend oor, gul met raad en heldere gedachten… Oma is een echt baken voor haar kleinkinderen. Bij haar krijgen ze het begrip dat ze misschien niet altijd bij hun eigen ouders vinden. Vanop wat meer afstand kan zij ze gidsen, geruststellen, en dat zonder ze te beoordelen. Dat is voor hen heel belangrijk, zeker tijdens woelige periodes zoals de puberteit bij voorbeeld.

A contrario, kunnen kleinkinderen ook veel teruggeven aan hun Oma. Zij staat ervoor open om samen met hen zaken te ontdekken die ze helemaal nog niet kende. Met haar kleinkinderen blijft de nieuwe Oma helemaal ‘up to date’.

 

Te doen

Recept pannenkoek

Ingrediënten : 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom, meng bloem, eieren,

Read More »
Non classé

Recept pannenkoekgebak

Ingrediënten 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop

Read More »
Te doen

Geschiedenis van de pannenkoek

De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. We nemen aan dat het gerecht uitgevonden werd door de Galliërs

Read More »
Gezondheid

Think Pink

‘Wie zorgt voor jouw borsten?’: de nieuwe sensibiliseringscampagne voor de Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?