Happy-Oma-Opa.be

Geschiedenis van de pannenkoek

De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. We nemen aan dat het gerecht uitgevonden werd door de Galliërs die water en bloem gebruikten om wafeltjes te maken. In de loop der eeuwen werd het recept verrijkt met het toevoegen van eieren, melk en suiker en werd de pannenkoek nog  smeuïger en smakelijker.

Begin XXste eeuw werd de pannenkoek bijzonder populair in Frankrijk en vond hij ook zijn weg naar andere landen, inclusief de Verenigde Staten. De pannenkoek wordt dikwijls in één adem genoemd met Maria-Lichtmis. Het christelijk feest dat elke 2 februari wordt gevierd, waarbij vaak veel pannenkoeken op tafel komen.

Vandaag de dag wordt in Frankrijk de pannenkoek beschouwd als basisvoeding, in heel de wereld wordt hij geapprecieerd vanwege zijn eenvoud, zijn veelzijdigheid en zijn lekkere smaak. Er bestaan vele soorten pannenkoeken, elk met eigen ingrediënten en garnituren, maar allen delen in het rijke en boeiend verleden van dit legendarisch gerecht.

Geschiedenis van Maria-Lichtmis

Recept pannenkoek

Recept pannenkoekgebak

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?