Happy-Oma-Opa.be

De rituelen op woensdagnamiddag

Uw kleinkinderen zijn vaak bij u thuis op woensdagnamiddag? U wilt ze leuk bezighouden, maar u hebt soms geen inspiratie? Geen zorgen, hierbij een aantal activiteiten om samen met hen een leuke tijd te beleven!

Verven, da’s leuker met de vingers

In elke kleinzoon en elke kleindochter schuilt een artiest. Geef en waterafwasbare verf (niet toxisch uiteraard), een groot wit blad of een wit laken dat u kan missen en geef hen de kans dit als een fresco te gebruiken om zijn/haar fantasie op bot te vieren. Geen penselen nodig, met de eigen vingers verven is het zoveel leuker!

 

Een lekker vieruurtje samen met Oma en Opa

Een gebak op tafel brengen voor het vieruurtje van uw kleinkinderen, dat is ok. Samen met hen een vieruurtje klaarmaken, dat is nog tien keer leuker! Neem dus een receptenboek vast. In functie van de leeftijd van uw kleindochter/kleinzoon kiest u een recept dat niet te moeilijk is. Er zijn tal van mogelijkheden: pannenkoeken, chocomousse, cookies, gebak met biscuit of nog een vier-vierdencake. Zorg ervoor dat u er op tijd aan begint, dat ze nog lekker ervan kunnen smullen!

 

Haal uw mooiste vermommingen boven!

Bij Oma en Opa is het soms zoals in een grote Ali-Baba grot. Tal van bizarre voorwerpen, vreemde relieken, maar ook verassende kledingstukken, de een wat meer dan de andere. Waarom niet die kledingstukken gebruiken om hen te verrassen en een superleuk moment aan te bieden? Neem bv. een van uw oude gala- of feestkostuums, voeg er een aantal accessoires aan toe uit uw jeugd en plaats alles in een doos. Op woensdagnamiddag gaan uw kleinkinderen een fantastische verkleedpartij tegemoet! Plezier en lachen verzekerd!

 

Organiseer een kleurenjacht

Een activiteit om steeds opnieuw en opnieuw te doen en uw kleinkinderen een superleuk moment te bezorgen. Alles klaarzetten is heel eenvoudig. Knip stukjes papier en schrijf er de telkens de naam van een verschillende kleur op. Vraag aan uw kleinkinderen om lukraak een kleur te trekken en stuur ze meteen op jacht! Bepaal een tijdslimiet en laat ze voor het aflopen van de klok zoveel voorwerpen vinden met de getrokken kleur. Na afloop telt u ze samen en start u een nieuwe jacht met een nieuwe kleur. Een volgende woensdag stelt u opnieuw deze jacht voor, trekt één van uw kleinkinderen dezelfde kleur, dan moet hij/zij andere voorwerpen zoeken!

 

 

Domino’s, een vaste waarde

Geef aan elk van uw kleinkinderen een aantal domino’s. Maak op tafel een stapeltje met de rest van de domino’s. Bij elke ronde moeten uw kleinkinderen een domino plaatsen met hetzelfde aantal punten als de domino’s aan de uiteinden van het spelbord. Indien het niet lukt, nemen ze een nieuwe domino vanuit de stapel en gaat de ronde verder. Zo vliegt de tijd voorbij en maakt uw samen veel plezier!

 

Te doen

Recept pannenkoek

Ingrediënten : 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom, meng bloem, eieren,

Read More »
Non classé

Recept pannenkoekgebak

Ingrediënten 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop

Read More »
Te doen

Geschiedenis van de pannenkoek

De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. We nemen aan dat het gerecht uitgevonden werd door de Galliërs

Read More »
Gezondheid

Think Pink

‘Wie zorgt voor jouw borsten?’: de nieuwe sensibiliseringscampagne voor de Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?