De rituelen op woensdagnamiddag

Uw kleinkinderen zijn vaak bij u thuis op woensdagnamiddag? U wilt ze leuk bezighouden, maar u hebt soms geen inspiratie? Geen zorgen, hierbij een aantal activiteiten om samen met hen een leuke tijd te beleven!

Verven, da’s leuker met de vingers

In elke kleinzoon en elke kleindochter schuilt een artiest. Geef en waterafwasbare verf (niet toxisch uiteraard), een groot wit blad of een wit laken dat u kan missen en geef hen de kans dit als een fresco te gebruiken om zijn/haar fantasie op bot te vieren. Geen penselen nodig, met de eigen vingers verven is het zoveel leuker!

 

Een lekker vieruurtje samen met Oma en Opa

Een gebak op tafel brengen voor het vieruurtje van uw kleinkinderen, dat is ok. Samen met hen een vieruurtje klaarmaken, dat is nog tien keer leuker! Neem dus een receptenboek vast. In functie van de leeftijd van uw kleindochter/kleinzoon kiest u een recept dat niet te moeilijk is. Er zijn tal van mogelijkheden: pannenkoeken, chocomousse, cookies, gebak met biscuit of nog een vier-vierdencake. Zorg ervoor dat u er op tijd aan begint, dat ze nog lekker ervan kunnen smullen!

 

Haal uw mooiste vermommingen boven!

Bij Oma en Opa is het soms zoals in een grote Ali-Baba grot. Tal van bizarre voorwerpen, vreemde relieken, maar ook verassende kledingstukken, de een wat meer dan de andere. Waarom niet die kledingstukken gebruiken om hen te verrassen en een superleuk moment aan te bieden? Neem bv. een van uw oude gala- of feestkostuums, voeg er een aantal accessoires aan toe uit uw jeugd en plaats alles in een doos. Op woensdagnamiddag gaan uw kleinkinderen een fantastische verkleedpartij tegemoet! Plezier en lachen verzekerd!

 

Organiseer een kleurenjacht

Een activiteit om steeds opnieuw en opnieuw te doen en uw kleinkinderen een superleuk moment te bezorgen. Alles klaarzetten is heel eenvoudig. Knip stukjes papier en schrijf er de telkens de naam van een verschillende kleur op. Vraag aan uw kleinkinderen om lukraak een kleur te trekken en stuur ze meteen op jacht! Bepaal een tijdslimiet en laat ze voor het aflopen van de klok zoveel voorwerpen vinden met de getrokken kleur. Na afloop telt u ze samen en start u een nieuwe jacht met een nieuwe kleur. Een volgende woensdag stelt u opnieuw deze jacht voor, trekt één van uw kleinkinderen dezelfde kleur, dan moet hij/zij andere voorwerpen zoeken!

 

 

Domino’s, een vaste waarde

Geef aan elk van uw kleinkinderen een aantal domino’s. Maak op tafel een stapeltje met de rest van de domino’s. Bij elke ronde moeten uw kleinkinderen een domino plaatsen met hetzelfde aantal punten als de domino’s aan de uiteinden van het spelbord. Indien het niet lukt, nemen ze een nieuwe domino vanuit de stapel en gaat de ronde verder. Zo vliegt de tijd voorbij en maakt uw samen veel plezier!

 

Het leven van grootouders

Spreek over uw beroepsleven om uw kleinkinderen te inspireren !

U zal het snel merken, kleinkinderen zijn er rap bij om vragen te stellen in verband met het werken. Normaal, want elke dag zien zij hun papa of hun mama, of zelfs hun beide ouders voor lange uren “naar het werk” vetrekken. Zelfs al kunnen ze niet alles vatten wat te maken heeft met het beroepsleven, is het belangrijk dat u er samen over praat als grootouder! Wij geven u enkele tips om u hierbij te helpen.

Read More »
Non classé

Recept: suikervlindertjes met bladerdeeg

Het is zover, het is lente en dat is goed voor het moraal! Deze week stellen wij u in ons kookatelier een recept voor om suikervlindertjes te maken met bladerdeeg, snel en gemakkelijk. Ideaal als tussendoortje tijdens de lente!

Read More »
Non classé

7 Wonders Architects, de parel van de strategische gezelschapsspelen voor de hele familie

Misschien kent u het niet, maar 7 Wonders is een absolute ster in de wereld van de gezelschapsspelen. Het spel is een groot commercieel succes en wordt erg gewaardeerd door wie regelmatig speelt, maar zijn complexiteit kan de eerste stappen voor nieuwe spelers wat bemoeilijken. 7 Wonders Architects is het kleine broertje van 7 Wonders. Deze versie van het spel behoudt al het aantrekkelijke van het originele spel, maar vergemakkelijkt de spelregels en het spelsysteem zodat het toegankelijk wordt voor een familiaal publiek. Een succes? Met zekerheid

Read More »
Non classé

Vogels in zoutpasta

De lente is op komst en bij die gelegenheid ook de vogels! Het perfecte moment om uw kleinkinderen te tonen hoe ze zoutpastabeeldjes kunnen maken in de vorm van een vogel om zo de lente te begroeten zoals het hoort.

Read More »
Te doen

5 manieren om bij uw kleinkinderen interesse op te wekken voor recyclage en ze erbij te betrekken

Nu al decennia lang is recycleren hoe langer hoe belangrijker bij het beschermen van ons leefmilieu. Maar het succes ervan hangt in grote mate af van wat wij zelf in huis doen. Uw kleinkinderen opvoeden tot recyclage is dus essentieel! Maar waarmee moet u beginnen? Hierbij vijf hints om uw kleinzonen- en dochters te sensibiliseren voor deze belangrijke kwestie.

Read More »
Non classé

Bereid u voor op de lente samen met uw kleinkinderen

Nu in deze periode zien de moestuinen er nog wat stil bij en meestal ook heel drassig, maar open uw ogen, want hier en daar komen krokussen, narcissen en muscari al uit de grond. Fruitplanten staan reeds in bloei. Dit is de ideale periode om te observeren en met de kleinkinderen tal van zaken te doen in de moestuin!

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?