Happy-Oma-Opa.be

5 boeken voor kinderen die een hekel hebben aan lezen

“Help mijn kleinkind leest niet graag!” En toch zijn er 5 boeken die onze anti-lezer met plezier heeft uitgelezen!

Non-fictie boeken die aansluiten op de interesses van het  kind :

  •  Guinness World 
  •  “Mijn hond en ik” van Chris Dusauchoit 

De boeken uit de serie De Waanzinnige Boomhut.

Deze boeken zijn al wat dikker, maar doordat er veel tekeningen staan op elke pagina gaan deze boeken er heel vlot door. En dat werkt motiverend voor lezers die zich doorheen boeken moeten worstelen. 

De boeken uit de reeks Het leven van een Loser.

Hier staat ook niet veel tekst per pagina . Deze boeken spelen in op de leefwereld van kinderen en beginnende tieners, dat verklaart waarschijnlijk hun grote succes. 

De klassieker der klassiekers, de GVR van Roald Dahl!

Het zijn spannende en lieve avonturen boeken ! 

Nog een klassieker met bijbehorend jeugdsentiment: ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw!

Doordat het zo’n spannend avontuur is, vol moeilijke opdrachten met een vleugje humor en romantiek, spreekt dit boek zowat iedereen aan! Soms zijn er woorden die nog wat moeilijk zijn, maar dat kan de woordenschat enkel maar ten goede komen. 

Te doen

Spelletjes gemakkelijk thuis te organiseren

Ontdek spelletjes die gemakkelijk te organiseren zijn en die kinderen gemakkelijk onder elkaar kunnen spelen, los van de leeftijd (uzelf inbegrepen). Alle spelletjes kunnen in ploeg of met twee gespeeld worden. In dat laatste geval geldt: 1 ploeg = 1 speler!

Read More »
Lezen

Hoe op een goede manier een verhaal vertellen aan uw kleinkinderen?

U hebt zin om uw kleinkinderen een verhaal te vertellen en dat op de best mogelijke manier? Hierbij enkele tips om ze te verwonderen en helemaal mee te slepen in het verhaal dat u gekozen hebt of zelf verzonnen. Dinosaurussen, feeën… wat ook het thema is, uw kleinkinderen zullen aan uw lippen hangen!

Read More »
Non classé

Geniet unieke kortingen in 8 pretparken dankzij Happy Club

Voor een vakantie of een weekend samen met het gezin hoeft u niet perse ver te reizen om plezier te beleven met uw kleinkinderen. Bij de pretparken bij ons in de buurt gaan deuren wijd open en dankzij Happy Club hebben wij bij 8 onder hen exclusieve promoties bekomen om uw kleinkinderen en uw portefeuille veel plezier te bezorgen!

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?