Happy-Oma-Opa.be

50 Activiteiten ideeën om met de kleinkinderen te doen

Creatieve activiteiten:

1. Verf
Als je verf en penselen hebt, kun je je kinderen voorstellen om op witte vellen te schilderen, in te kleuren.

2. Teken en kleur
Er is maar wat papier voor nodig om de fantasie van uw kind te laten werken. Je kunt ze ook kleurplaten, mandala’s of zelfs pixelart aanbieden zodat ze hun prachtige kleurpotloden kunnen gebruiken.

3. Maak plasticine
Je kunt voorstellen dat ze dingen maken met plasticine om aan hun fijne motoriek en creativiteit te werken. Heb je geen playdeeg? Geen paniek, we hebben zelfs het zelfgemaakte plasticine-recept voor je klaargemaakt.

4. Zoutdeeg maken
Net als bij plasticine heb je zoutdeeg waar kinderen dol op zijn. Je kunt dan een schilderworkshop doen en de creaties kunnen worden gebruikt om het huis te versieren.

5. Maak papier-maché
We hebben ook het papier-maché-recept voor u klaargemaakt, zodat uw kinderen bijvoorbeeld uilen van papier-maché kunnen maken.

6. Teken je portret
Hoe grappig! Het kind moet voor de spiegel gaan staan ​​en proberen zijn eigen portret te tekenen. Het is moeilijker dan het klinkt en de resultaten zijn vaak leuk! Als je meerdere kinderen hebt, is het mogelijk om aan elk een van zijn broers en zussen te vragen.

7. Kralen maken
Of je nu libellen wilt maken voor de lente, kralenpoppen of een ijzeren kralenmobiel, kinderen zullen zich graag concentreren op het maken van de mooiste creatie die mogelijk is.

8.Maak een schoon verfbord
Neem gewoon een vel en doe er direct verf op voordat je het in een plastic hoes schuift en verzegelt. Uw kind kan met zijn vingers tekeningen maken zonder ze overal te krijgen.

9. Maak een magische tekening
Magisch tekenen is een erg grappige activiteit voor kinderen! Je zult eerst een tekening moeten maken, dan een magische lamp om uiteindelijk de 2 in elkaar te kunnen zetten en alle geheimen te ontdekken!

10. Maak origami
Er zijn veel verschillende moeilijkheidsgraden waarmee kinderen van alle leeftijden hun dieren en papieren voorwerpen kunnen maken om aan hun fijne motoriek en creativiteit te werken. Bovendien heb je alleen papier nodig om origami te maken!

Rustige activiteiten:

11. Lees
Pak gewoon een boek en stap comfortabel in een hele nieuwe wereld! Ontdek ook onze top 10 boeken die uw kinderen zullen helpen hun emoties te herkennen en te delen. Als er meerdere zijn, kan een kind zelfs anderen voorlezen.

12. Naar muziek luisteren
Er gaat niets boven het luisteren naar (zachte) muziek om een ​​kind te kalmeren. We kunnen hem vragen of hij de instrumenten kan herkennen, de teksten kan herhalen, …

13. Schrijf een brief
Zoals we u vertelden in ons artikel over ideeën om de sociale band van kinderen te behouden, is het mogelijk om hen te vragen brieven te schrijven aan hun vrienden en familie, zodat iedereen contact houdt en ze hen over hun dag kunnen vertellen.

14. Speel een constructiespel
Als je bouwstenen hebt, is het een geweldig idee om je kinderen een stad, een huis of zelfs een supersonische auto te laten bouwen. Hierdoor kunnen ze werken aan hun fijne motoriek, hun creativiteit en hun geduld.

15. Schrijf een gedicht
Door een gedicht voor mama, papa of grootouders te schrijven, kunnen kinderen hun gevoelens delen terwijl ze op zoek zijn naar rijmpjes en schattige woorden. Nadat je het gedicht hebt voltooid, kun je zelfs een kaart maken om op de binnenkant te schrijven en deze aan de betrokkene te geven.

16. Start een dagboek
Waarom stelt u uw kind niet voor een dagboek te beginnen? Dit is een geweldige oefening voor kinderen die hun gedachten kunnen vastleggen en wat ze de hele dag hebben gedaan. Aan de andere kant, voor ouders, geen aanraking! Het is topgeheim!

17. Maak een activiteitendagboek
Het concept is simpel, maak één foto per dag en vraag je kind om een ​​korte tekst te schrijven om uit te leggen wat ze die dag hebben gedaan. Dus hij heeft een activiteitenlogboek van wat hij doet.

18. Maak een puzzel
Eenvoudige, maar effectieve legpuzzels zijn een activiteit die altijd werkt bij kinderen. Als je er geen hebt thuis, kun je gewoon een foto uitprinten die ze leuk vinden en in stukjes snijden zodat ze het in elkaar kunnen zetten.

19. Gommettes-workshop
Kinderen zijn dol op stickers, ze kunnen ze overal plakken! Waarom stel je niet voor dat ze een stickerworkshop doen en ze de stickers laten gebruiken die ze willen?

20. Collage maken
Pak wat tijdschriften, kranten, een schaar, lijm en papier en ga! Het doel hier is om bewerkingen uit te voeren. Neem de neus van een persoon, de ogen van een ander, de mond van een derde en creëer een heel nieuw persoon. Deze activiteit is erg leuk, vooral als je je fantasie de vrije loop laat.

21. Briefkaarten schrijven
In dezelfde stijl als brieven schrijven, kun je bijvoorbeeld ook ansichtkaarten naar je grootouders schrijven en deze door een volwassene laten opsturen als ze de deur uit gaan voor de noodzakelijke boodschappen.

22. Doe een sensorische workshop
De zintuiglijke workshop is een verrijkende activiteit voor kinderen. Pak tastbare voorwerpen met verschillende texturen, sterk ruikende etenswaren en voorwerpen, lekker eten en blinddoek je kinderen. Ze zullen de voorwerpen moeten aanraken, proeven en ruiken om ze te herkennen. Je kunt ook sensorische flessen maken voor kinderen van alle leeftijden.

23. Leer een gedicht of een kinderrijmpje
Er zijn zoveel mooie gedichten om voor te dragen, waarom zou je er niet een vinden om meer over de lente te leren? Het is ook mogelijk om nieuwe kinderliedjes te leren die zijn aangepast aan de leeftijd van het kind.

24. Sorteer boeken op grootte of kleur
Laat uw kind al zijn boeken sorteren en ordenen op maat of kleur. Het zal hem bezig houden tijdens het werken aan zijn concentratie.

25. Maak een kaartenhuis
Geef je kinderen een kaartspel met als doel het mooiste en grootste kaartenhuis te maken! Als het er meerdere zijn, kan het zelfs uitgroeien tot een wedstrijd voor het mooiste kaartenhuis.

26. Berg je speelgoed op
Vaak nodig na het spelen, kost het ook tijd om het speelgoed dat de kinderen hebben gestoord op te bergen.

27. Rust
Na zoveel activiteit hebben veel kinderen tijd nodig om uit te rusten in hun slaapkamer of op de bank.

Leuke activiteiten:

29. Verkleden
Dankzij de vermommingen kunnen je kinderen kosmonauten, cowboys, superhelden of zelfs angstaanjagende draken worden. Aarzel niet om ze je oude kleren te laten gebruiken als je geen vermommingen hebt, ze zullen er dol op zijn!

30. Maak een show
Of het nu een dans, lied of goochelshow is, laat uw kinderen een show plannen die ze u aan het eind van de dag kunnen laten zien. Ze kunnen de vermommingen, versieringen en andere plannen.

31. Zing
Neem een ​​penseel als microfoon en zet de favoriete muziek van je kinderen op. Hoe lang duurt het voordat hij bij je komt zingen?

32. Foto’s maken
Verander je kinderen in kleine verslaggevers en geef ze een camera zodat ze kunnen vastleggen wat ze willen, of geef ze een lijst met items die ze kunnen vastleggen voor meer uitdaging.

33. Ga naar de tuin
Voor degenen die dat kunnen, is de tuin een geweldige manier voor kinderen om te rennen en te sporten. Ze kunnen rennen, spelen en vooral genieten van de lucht en de zon.

34. Op een modeshow gaan
Gebruik hun kleerkasten, die van jou en kostuums, en vraag je kinderen om een ​​mooie modeshow te geven.

35. Verbergen en zoeken
Een broer of zus verstoppertje spelen zal werken, maar wist je dat zelfs als je maar één kind hebt, het mogelijk is om het te spelen? Neem verschillende knuffels en ga ze in huis verstoppen. Je hoeft je kind alleen maar te vragen ze allemaal te vinden! Het is echter niet nodig om de knuffels te vragen om je kind te vinden, we hebben het geprobeerd, het werkte niet!

36. Maak je bordspel
Domino’s, dobbles, geheugen, er zijn zoveel spellen die je zelf kunt maken! Als de game eenmaal is gemaakt, kunnen ze bovendien tijd besteden aan het testen ervan!

37. Een jacht op voorwerpen in huis
Geef je kinderen een lijst met voorwerpen die ze moeten vinden (knuffels, sleutels, boeken, pennen, …), als je meerdere kinderen hebt, kun je dit spel zelfs in een competitie veranderen terwijl je wacht om te zien wie het snelst is om alles te verzamelen de objecten. .

38. Bereid een picknick voor
Laat je kinderen een lekkere picknick bereiden die je samen kunt eten in de tuin, op het balkon of op de vloer in de woonkamer! Het is heel grappig wat ze kunnen voorspellen.

39. Spelen in de supermarkt, op school, …
Laat uw kinderen zijn wie ze willen door hun werk te doen. Kassier in een supermarkt, uitvinder, botanicus, onderwijzeres, er zijn zoveel mogelijkheden!

40. Versier een T-shirt
Als je oude, doorzichtige t-shirts hebt, moet je deze activiteit proberen. Geef je kinderen wat stiften (textiel om het in de was te houden) en laat ze erop tekenen wat ze willen. Je kunt dit ook met andere kleding doen, bijvoorbeeld een schort.

41. Maak een capsule om te openen in 1 jaar of 10 jaar…
Neem een ​​Tupperware en laat je kind een brief schrijven dat het 1 jaar of 10 jaar niet open gaat…

Vraag hem ook om een ​​paar kleine dingen te plaatsen die hij kan vinden als hij zijn doos opent (tekeningen, foto’s, …) Je moet deze doos gewoon bewaren en hem 1 of 10 jaar later geven. Het is een geweldige activiteit en een die veel geduld vereist.

42. Kiemlinzen
Een beetje katoen, lenzen en bim! Je hebt shoots in minder dan twee! Wist je dat het mogelijk is om thuis veel zaden te laten ontkiemen? Je kunt ook je potten maken en decoreren om je ervaring te personaliseren. Er zijn zelfs speciale potten die wachten om gekleurd te worden.

43. Maak een muziekinstrument
Maak je eigen muziekinstrumenten waarmee je aan het eind van de dag een echt concert kunt geven.

44. Kleurenjacht
“Zoek iets oranje” “Zoek iets blauws” … Dit spel is geschikt voor kinderen van alle leeftijden en helpt kleintjes om kleuren goed te herkennen.

45. Maak een prachtige tekening
Ook wel exquise lijk genoemd, laat een kind het bovenste deel van een tekening maken (bijv. het hoofd), vouw vervolgens het vel en laat een ander het omhoog houden (bijv. het lichaam). Het is door het vel uit te vouwen dat je het ontwerp ziet ontstaan ​​en dat zal je ongetwijfeld aan het lachen maken.

46. ​​​​Maak een kleine BAC
Geef je kind een brief en vraag hem om voorwerpen, namen, beroepen, kleuren,… te zoeken die met deze letter beginnen. Het is een leuke activiteit die kinderen graag doen.

47. Geluiden herkennen met je ogen dicht
Pak voorwerpen op die geluid maken of download geluiden en laat uw kind de voorwerpen herkennen. Dit zal werken op zijn geheugen en concentratie.

48. Dansen
Ben je klaar ? Zet de muziek aan en dans, spring en zing, doe het samen met je kinderen zodat jullie allemaal de druk van de dag kunnen loslaten en gaan sporten.

49. Maak een hut
Of het nu in de tuin of in de woonkamer is, deze activiteit slaat de spijker op zijn kop. Neem dekens en kussens om een ​​klein afgelegen hoekje van de wereld te bouwen waar ze kunnen doen wat ze willen.

50. Organiseer een tussendoortje tussen broertjes en zusjes, poppen of knuffels voor unieke kinderen
Laat je kinderen een theekransje organiseren door iedereen aan tafel te zetten met schattige kopjes en cupcakes. Een leuk idee voor een tussendoortje!

Te doen

Recept pannenkoek

Ingrediënten : 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom, meng bloem, eieren,

Read More »
Non classé

Recept pannenkoekgebak

Ingrediënten 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop

Read More »
Te doen

Geschiedenis van de pannenkoek

De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. We nemen aan dat het gerecht uitgevonden werd door de Galliërs

Read More »
Gezondheid

Think Pink

‘Wie zorgt voor jouw borsten?’: de nieuwe sensibiliseringscampagne voor de Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?