Happy-Oma-Opa.be

5 boeken voor kinderen die een hekel hebben aan lezen

“Help mijn kleinkind leest niet graag!” En toch zijn er 5 boeken die onze anti-lezer met plezier heeft uitgelezen!

Non-fictie boeken die aansluiten op de interesses van het  kind :

  •  Guinness World 
  •  “Mijn hond en ik” van Chris Dusauchoit 

De boeken uit de serie De Waanzinnige Boomhut.

Deze boeken zijn al wat dikker, maar doordat er veel tekeningen staan op elke pagina gaan deze boeken er heel vlot door. En dat werkt motiverend voor lezers die zich doorheen boeken moeten worstelen. 

De boeken uit de reeks Het leven van een Loser.

Hier staat ook niet veel tekst per pagina . Deze boeken spelen in op de leefwereld van kinderen en beginnende tieners, dat verklaart waarschijnlijk hun grote succes. 

De klassieker der klassiekers, de GVR van Roald Dahl!

Het zijn spannende en lieve avonturen boeken ! 

Nog een klassieker met bijbehorend jeugdsentiment: ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw!

Doordat het zo’n spannend avontuur is, vol moeilijke opdrachten met een vleugje humor en romantiek, spreekt dit boek zowat iedereen aan! Soms zijn er woorden die nog wat moeilijk zijn, maar dat kan de woordenschat enkel maar ten goede komen. 

Gezondheid

Think Pink

‘Wie zorgt voor jouw borsten?’: de nieuwe sensibiliseringscampagne voor de Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in

Read More »
Non classé

Recept Sushi en Maki’s met tonijn en zalm

Voor deze internationale Sushi-dag, nodigen we u uit om te proberen samen met uw kleinkinderen de topper van de Japanse keuken klaar te maken: Japanse gestoomde rijst met sushi-azijn, gemodelleerd met de hand en afgewerkt met rauwe vis of versierd met vis en opgerold in een algenblad.

Read More »
Het leven van grootouders

Sleutels om ruzie tussen uw kleinkinderen op te lossen

U hebt het zeker meegemaakt als ouders, conflicten tussen broers en zussen zijn soms moeilijk op te lossen. Vandaag wordt u er als grootouder terug mee geconfronteerd met uw kleinkinderen. Hoe kan u best rust brengen wanneer zij ruzie beginnen te maken? Hierbij enkele hints om hiermee om te gaan.

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?