5 boeken voor kinderen die een hekel hebben aan lezen

“Help mijn kleinkind leest niet graag!” En toch zijn er 5 boeken die onze anti-lezer met plezier heeft uitgelezen!

Non-fictie boeken die aansluiten op de interesses van het  kind :

  •  Guinness World 
  •  “Mijn hond en ik” van Chris Dusauchoit 

De boeken uit de serie De Waanzinnige Boomhut.

Deze boeken zijn al wat dikker, maar doordat er veel tekeningen staan op elke pagina gaan deze boeken er heel vlot door. En dat werkt motiverend voor lezers die zich doorheen boeken moeten worstelen. 

De boeken uit de reeks Het leven van een Loser.

Hier staat ook niet veel tekst per pagina . Deze boeken spelen in op de leefwereld van kinderen en beginnende tieners, dat verklaart waarschijnlijk hun grote succes. 

De klassieker der klassiekers, de GVR van Roald Dahl!

Het zijn spannende en lieve avonturen boeken ! 

Nog een klassieker met bijbehorend jeugdsentiment: ‘Koning van Katoren’ van Jan Terlouw!

Doordat het zo’n spannend avontuur is, vol moeilijke opdrachten met een vleugje humor en romantiek, spreekt dit boek zowat iedereen aan! Soms zijn er woorden die nog wat moeilijk zijn, maar dat kan de woordenschat enkel maar ten goede komen. 

Het leven van grootouders

De rituelen op woensdagnamiddag

Uw kleinkinderen zijn vaak bij u thuis op woensdagnamiddag? U wilt ze leuk bezighouden, maar u hebt soms geen inspiratie? Geen zorgen, hierbij een aantal activiteiten om samen met hen een leuke tijd te beleven!

Read More »
Non classé

Schilderen met wattenstaafjes (pointillisme)

Pointillisme is een schildertechniek waarbij kleine kleuraccenten naast elkaar worden aangebracht. De kleuren mengen niet op het canvas. Het mengen doe je met het oog en de kleuren vangen het licht. Hier is onze techniek om een ​​regenachtige middag magisch te maken!

Read More »
Te doen

10 leuke activiteiten voor de maand januari

December is altijd een bewogen maand. Na de eindejaarsfeesten is januari traditioneel een overgangsmaand naar een meer rustige periode. Maar welke activiteiten kan u alleen, met twee of met uw kleinkinderen doen om volop van deze nieuwe rust te genieten? Hierbij enkele hints!

Read More »
Non classé

Recept : madeleintjes

INGREDIËNTEN VOOR 12 stuks : 125 g boter 125 g bloem 125 g kristalsuiker 5 g bakpoeder 2,5 eieren 0,31 limoen, het sap BEREIDEN: Verwarm de

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?