Happy-Oma-Opa.be

Een geslaagde Halloween samen met uw kleinkinderen

Eind deze week is het Halloween! ’s Avonds zullen de kinderen uit de buurt, uitgedost als kleine heksen, aan uw deur komen bellen voor snoep. Om het feest te laten slagen, geven wij u een paar tips.

De mooiste pompoen van de buurt

Ga snel een pompoen kopen.

Maak op Internet een selectie van leuke pompoenafbeeldingen en kies samen met uw kleinkinderen de leukste die u samen zal maken.

Snij de pompoen open aan de bovenkant en maak hem helemaal leeg. Met een stift tekent u de ogen en de mond die u nadien uitsnijdt met een mes. Om het wat meer schrikbarend de maken, omringt u met zwarte vilt de ogen en de neus.

Wacht dan tot de duisternis valt en steek uw pompoen aan met een kaars.

Goed om weten: Halloween is een uitstekende gelegenheid om de kleine en grotere angsten van onze kleinkinderen aan te kaarten terwijl ze plezier beleven.

« Heksenvingers »-taart

Haal zanddeeg in huis en smeer samen met uw kleinkinderen over het deeg een laag aardbeienconfituur dat zal dienen als vals bloed en ook zal zorgen voor een ware lekkernij!

Rol dan het deeg op om een twaalftal “worstjes” te maken ter dikte van een vinger van een volwassene**.**

Werk de worstjes verder af met een klein mesje: plet lichtjes op het niveau van de vingerkootjes en teken huidplooien met de punt van het mesje.

Tenslotte plaatst u een amandel aan het uiteinde van elke vinger om de nagel na te bootsen. Plaats de vingers op een ovenplaat bedekt met bakpapier en laat 20 minuten bakken.

Tijd nu om uw kleinkinderen te tonen hoe ze zich moeten verstoppen achter een deur om hun ouders te doen schrikken wanneer zij de kamer binnenkomen! Boeeeeee!!!!!!!

Spinnenwebben

Neem een wit blad, snij een vierkant, plooi dan in 2, vervolgens in 4 en dan in 8, snij dan driehoeken om de webdraden te maken. Teken op een ander blad samen met uw kleinkinderen spinnen, vraag hen om ze zwart te kleuren en uit te snijden. Plaats de spinnen dan op het web, vooraleer u alles aan de muur, of op een tafel of in een hoek van de kamer plaatst.

Hint: u kan ook een web maken met gaasverband. Effect verzekerd!

Heksvermomming

Neem een grote zwarte T-shirt voor de jurk en een lint om de gordel te maken.

Voor de hoed, creëer een zwarte kegel in een A4-blad en creëer met een ander A4-blad de basis van de hoed in de vorm van een cirkel. Plaats en plak de kegel boven de basis vooraleer u een elastiek eraan niet om later onder de kin van uw kleinkind te kunnen glijden.

Voor de nagels maakt u 10 kleine zwarte kegeltjes, om aan het uiteinde van de vingers te plaatsen.

Donkeren lippenstift zal het geheel nog een stukje meer schrikwekkend maken!

Halloween make-up

Schmink uw kleinkinderen op basis van foto’s en modellen die u op het internet hebt gevonden. Een skelet voor de grootsten of een vleermuis voor de kleineren of zelfs een spin die op haar web naar beneden kruipt…

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?