Happy-Oma-Opa.be

De beste activiteiten om samen met uw kleinkinderen te doen tijdens de vakantie

Tank volop activiteitenideeën om de herfstvakantie te redden en sterren te zien schitteren in de ogen van uw kleinkinderen!

Maak van hen uw beste hulpkokken

Nodig uw buren uit voor een huisaperitief en vorder uw jonge troepen op om samen hapjes te maken met kaas/grof zout/kruiden… 1 rol bladerdeeg versnijden in repen, bestrooien met deze verschillende ingrediënten, daarna in de oven 10 minuten bakken op 180°C. Makkelijk en motiverend, reeds vanaf 2 jaar.

Laat uw stem weerklinken

Geen vakantie bij Oma zonder een paar noten muziek! Van bad tot vieruurtje, binnen of in de wagen, de hits van het jaar zijn allemaal welkom in het gezin. Als u ze vaak samen luidop zingt, komt er zeker een huisconcertje van gezellig bij het haardvuur, nee?

Vind dieren uit met uw vingers

Haal blad en verf boven, maar hou de penselen weg! Deze keer is het met het uiteinde van de vinger dat u dieren tekent: een beer met een dikke buik, een speedy muisje, een schattig kuikentje. Uw vingers zorgen voor alles… u heeft enkel een beetje inspiratie nodig!

Zoutpasta, anders niets!

Onklopbaar recept, tijdloos, onaantastbaar en eeuwig, wel goed warm bewaren om te vermijden dat de kneedpasta aan het tapijt blijft plakken. 1 glas zout + 1 glas lauw water + 2 glazen bloem. Voeg enkele druppels kleurstof toe en laat de kleine handjes nu maar doen!

 

Creëer “Het klein restaurantje van mijn kleinkinderen”

Een mooi tafelkleed, zelfs in plastiek, nooit geziene/gebruikte borden, servetten geplooid in et glas, een menu voor elk (opgesteld met uw mooiste handschrift), een klein boeketje tulpen en – vooral ! – een tafel gedekt op een andere plaats dan gewoonlijks (op zolder, in hun kamer): deze eendagstafel wordt een feest op zich! Meer nog, als u het commando overneemt met een speciale schort en Opa de rol van sommelier op zich neemt door frisdrank in miniatuur champagnecoupes te schenken, dan …

Mooi potjes maken met resten cadeaupapier

Heeft u eraan gedacht de mooiste cadeauverpakkingen bij te houden? Perfect! Organiseer samen met uw kleinkinderen een « recyclage-atelier » : u snijdt in het papier stroken met dezelfde hoogte als de te versieren potten (bv. een conservenblik). Plak op de pot verschillende stukken dubbelzijdige kleefband. Rol het papier rond de pot en snij overtollige stukjes weg. Versterk het geheel met een laatste stuk kleefband.

 

Soeppasta gebruiken om wenskaarten te maken

Een tube lijm en een pakje met die fameuze “Alfabet”-pasta zal volstaan opdat elk van uw kleinkinderen een boodschap naar keuze kan schrijven op een gekleurde Bristol. Lange bezigheid gegarandeerd!

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?