Happy-Oma-Opa.be

Wordt een pro van de verschillende sociale netwerken !

Sociale netwerken verschenen zo’n vijftien jaar geleden, en sindsdien trekken ze steeds meer de jongere generaties aan. Als je tiener- of tienerkleinkinderen hebt, is het bijna onmogelijk dat je de termen “publicaties”, “verhalen” of zelfs “vind ik leuk” niet hebt gehoord! Dus hier is een samenvatting van wat u moet weten over de meest populaire en het bijbehorende jargon.

Facebook

Met meer dan 2 miljard actieve gebruikers is dit sociale netwerk vandaag het belangrijkste, ook al blijft het aura afnemen, vooral onder jongeren. Hiermee kunt u een profiel maken dat specifiek is voor uw naam en teksten, afbeeldingen, foto’s en video’s publiceren. Het stelt je ook in staat om zowel commentaar als “vind ik leuk” te geven, d.w.z. door een pictogram te gebruiken om aan te geven dat we de berichten van andere mensen die deel uitmaken van onze contacten (genaamd “vrienden”) leuk vinden. Facebook staat ook toe dat persoonlijke berichten tussen gebruikers worden verzonden via zijn “Messenger” -applicatie.

Instagram

Instagram is erg populair bij jongeren en is veel meer gericht op het delen van visuele inhoud zoals foto’s en video’s. Het is op dit netwerk ook mogelijk om een ​​positieve recensie te geven (in dit geval een “like” en geen “like” genoemd) of commentaar te geven op de foto’s van andere gebruikers. Instagram maakt het ook mogelijk om inhoud te delen in “stories”, dat wil zeggen in de vorm van aanbevolen publicaties, maar waarvan de levensduur slechts 24 uur is. Merk op dat dit sociale netwerk sinds 2012 eigendom is van het bedrijf Facebook.

 

WhatsApp

Hier is de vervanging voor sms. Whatsapp heeft dezelfde functie als de berichten die we via onze mobiele telefoon versturen, maar doet dat nu via de bandbreedte van mobiel internet, en niet meer via gsm-golven. Een zeer grote meerderheid van de jongeren gebruikt deze applicatie waarmee ze groepsdiscussies kunnen maken, foto’s en videobestanden kunnen verzenden of zelfs videodiscussies in realtime kunnen voeren. Sinds 2014 is WhatsApp ook eigendom van Facebook.

Tik Tok

De nieuwe jongen die woedend is als hij zich zorgen maakt. Tik Tok, gemaakt door een Chinees bedrijf, biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om korte video’s van 3 tot 180 seconden te maken. Het bijzondere ervan komt van het feit dat ze kunnen worden begeleid door allerlei soorten muziek. Het platform is enorm populair bij jonge adolescenten en wordt echter sterk bekritiseerd vanwege het gebrek aan bescherming van gegevens van zijn jonge publiek.

 

Ze bestaan ​​ook:

Twitter : hiermee kunt u korte berichten van maximaal 280 tekens delen die “tweet” worden genoemd. Voornamelijk gebruikt voor het delen en bespreken van nieuws in realtime.

Snapchat : Hiermee kunnen gebruikers inhoud delen en “chatten” (de term betekent “bespreken” in het Engels). Zijn bijzonderheid, de levensduur van de berichten kan worden beperkt door degenen die dit wensen. In dit geval verdwijnen ze na korte tijd spoorloos.

Pinterest : Het artistieke sociale netwerk bij uitstek. Hiermee kunt u tekeningen, foto’s en korte video’s delen met andere gebruikers. Ze zullen de afbeeldingen die hen interesseren kunnen “pinnen” voor inspiratie.

 
 
 

 

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?