Happy-Oma-Opa.be

Ideeën voor tuinactiviteiten om thuis met kleinkinderen te doen

Deze activiteiten zijn geschikt voor kleuters en basisschoolleerlingen en zijn perfect om te leren over tuinieren en de natuur. Met deze kleine plant- en knutselworkshops leren kinderen hoe ze bloemen moeten planten, hoe ze gras moeten laten groeien, .. Onze kleine beginnende tuinmannen zullen veel plezier beleven! Tuinieren is kinderspel: water, aarde, zaden en zon. Soms heb je wat geduld nodig, maar het resultaat zal je verbazen. Pak je gereedschap en wees niet bang om vies te worden!

Een grappige flessenman:

Hier is een heel eenvoudige activiteit, maar die maakt het kleine effect ervan. Knip een plastic fles uit (lang leve recycling!), Lijm ogen en een neus om een ​​man te maken. Vul de halve fles met aarde en zaai gras- of kattenkruidzaden. Na een paar dagen zullen de zaden ontkiemen en beginnen te groeien… En hier is het groene haar van je man!

Gedroogde bloemkaders: :

Plan een gezinsuitje om wilde bloemen te plukken. Achterkant, uitgesneden kartonnen kaders. Plaats de gedroogde bloemen tussen twee grote stukken plasticfolie en sluit het frame. Het enige wat je hoeft te doen is de kozijnen verven met verf.

Een tuin voor feeën :

Wauw, we houden van het idee van de sprookjestuin! Vul een grote plantenbak met potgrond en laat enkele planten groeien (of gebruik een plantenbak die al in bloei staat). Zet kleine vogelhuisjes op voor het decor. Kinderen kunnen hun speelgoed gebruiken om dit kleine dorp te bevolken!

Gazonhoofden :

In plaats van een commerciële grasmat te kopen, maakt u het samen met uw kleinkinderen! Het is supereenvoudig om te doen: zaden en aarde in een oude panty gieten, een knoop maken en water geven. Versier je hoofd met plakkerige ogen, garen of verf. Over een paar dagen heb je een man met prachtig groen haar!

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?