De heerlijke recepten van juli

Nu het zomer is, hebben we het geluk om heerlijk, heerlijk zoet fruit bij de hand te hebben. Wat is er mooier dan genieten van wat de natuur te bieden heeft door desserts te bereiden die zowel jong als oud zullen aanspreken? Van ijs tot muffins tot milkshakes, je vindt hier vast geweldige ideeën!

Unicorn Donuts:

Voor de donut:

  • 3 eieren
  • 115 g suiker
  • 35 g gesmolten boter
  • 240 g bloem
  • 1 tl vanille
  • 170 g melk

Voor de decoratie:

  • 1 eiwit
  • 2 tl citroensap
  • 200 g poedersuiker
  • Zwart voedselpotlood
  • Witte suikerpasta

De stappen om je donuts te maken:

Bereid je donutdeeg voor:

  • Verwarm je oven voor op 180 
  • Klop de suiker en eieren los
  • Voeg de vanille, de bloem, de gesmolten boter toe en werk af met de melk
  • Giet het beslag in de Donuts-vormpjes
  • Bak 18 minuten

Bereid het glazuur voor:

  • Combineer het eiwit en de poedersuiker in een kom en voeg het citroensap toe om het glazuur te maken.
  • Dip de koude donuts aan één kant in het glazuur.
  • Verwijder het overveel door uw donuts te kantelen.
  • Laat 2 uur drogen op kamertemperatuur.

Versier je donutdeeg:

  • Vorm een ​​hoorn en eenhoornoren in de suikerpasta.
  • Bruin het midden van de oren en de hoorn met een voedselborstel en voedselpoeder.
  • Lijm rozen, parels en andere suikerdecoraties
  • Teken de ogen met een zwart voedselpotlood

Aardbei Les Petits Suisses Milkshake :

De ingrediënten van Strawberry Milshake:

  • 1/2 zakje vanillesuiker
    1 kleine Zwitserse aardbei van 100 g (of 2 kleine Zwitserse aardbeien van 50 g)
  • Het melkequivalent van de pot petit suisse x 2
    1 mixer of shaker

De stappen om een ​​Strawberry Milkshake te maken met Little Swiss:

  • Giet de aardbei petit suisse in de mengkom
  • Vul de lege Petit Suisse-kan met de melk en voeg 2 potten melk toe aan de mengkom
  • Voeg de vanillesuiker toe aan de mengkom
  • Zet de mixer 1 tot 2 minuten in de maximale stand, de tijd dat de aardbeienmilkshake erg schuimig wordt
  • Schenk de aardbeienmilkshake in een glas om de aardbeienmilkshake te presenteren.

Frambozenmuffins:

Ingrediënten voor het maken van frambozenmuffins:

  • 200 g bloem
  • 120 g suiker
  • 75 g gesmolten boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 12 cl melk
  • 1 snufje zout
  • 250 g verse of bevroren frambozen
  • Muffinvormpjes
  • Eventueel papieren vormpjes

De stappen van het recept voor frambozenmuffins:

  • Doe 3-4 frambozen in de muffinvormpjes.
  • Beboter de muffinvormpjes of plaats papieren vormpjes.
  • Smelt de boter in de magnetron.
  • Breek de eieren één voor één om ze tot een omelet te kloppen.
  • Mix daarna de eieren met de melk en boter.
  • Voeg de suiker, vanillesuiker en gist toe.
  • Voeg tijdens het mixen geleidelijk de bloem toe.
  • Giet het beslag in de muffinvormpjes.
  • Bak de muffins 15 tot 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Haal de muffins uit de vorm maar laat ze in de vorm als je papieren vormpjes hebt gebruikt.
  • Je muffins zijn klaar!

Tip voor een topproeverij:

Muffins zijn nog lekkerder als je seizoensframbozen gebruikt! Als het echter niet in het seizoen is, kun je bevroren frambozen gebruiken.

IJsvruchten Granita:

Ingrediënten voor het maken van een 1/2 liter:

  • 1/2 liter zelfgemaakte vruchtensap (of gekocht in een winkel of verdunde siroop naar de gebruikelijke smaak van het kind)
  • Wat water
  • 1/2 glas water
  • 1/2 citroen
  • Een vork
  • Lepel
  • Een grote kom of een slakom
  • bezuinigingen

De stappen  voor fruitgranita:

  • Giet het vruchtensap of de verdunde siroop in de grote kom.
  • Voeg het sap van 1/2 citroen en een beetje water toe.
  • Plaats de kom in het ijsblokjesvak van de koelkast.
  • Zodra het mengsel begint te glazuren, moet het uit de koelkast worden gehaald om het met een vork te mengen voordat de kom in het ijsblokjesvak wordt teruggeplaatst.
  • Herhaal dit elk 1/4 uur totdat het mengsel is uitgehard.
  • Schraap de granita met een lepel om de kopjes te vullen. Het is ook mogelijk om het op een drankje te plaatsen om het op te frissen en te versieren.
  • Versier met een klein muntblaadje, cocktaildecoratie of ijskoekje.
  • U hoeft alleen nog maar uw granita te proeven tot grote vreugde van uw kinderen!

 

Tip voor een topproeverij:

Aarzel niet om te proberen met verschillende sappen, zelfgemaakt of gekocht in winkels om de geneugten te variëren! Om heel fris van te genieten voor een verfrissende pauze.

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?