fbpx
Het hert is een discreet, mysterieus en schuchter dier. Het gebeurt zelden dat je tijdens een wandeling in het Ardense bosmassief oog in oog met hem komt te staan. In het herfstseizoen is dat anders! Hij is veel meer aanwezig en hij deinst er niet voor terug om de bossen te verlaten en de hindes te benaderen. Het is dankzij de kracht van zijn geburl dat de koning van het woud zijn uitverkorene zal verleiden. Soms zal hij het onderste uit de kan moeten halen om zijn concurrenten te intimideren en bij de vrouwtjes van zijn keuze in de gunst te komen. Soms blijft het niet bij intimidatie en komt het tot een fysieke krachtmeting met zijn concurrenten. Hertengevechten zijn hevig en niet zelden verliest een hert een deel van zijn gewei. Het is trouwens geen toeval dat dit precies in de bronsttijd zijn volle omvang heeft. Over het algemeen is een gewei 70 tot 90 cm lang en zijn de uiteinden scherp. Krachtmetingen tussen herten zijn indrukwekkend en het geluid van de geweien die tegen elkaar klikken is tot in een verre omtrek te horen.

Hoe leef je dit unieke moment? Eerste optie, ga naar een park om alle informatie te krijgen en zorg ervoor dat je dit moment beleeft. Dankzij de Happy-Oma-Opa.be Club profiteert u van kortingen. Meer Info : https://happy-oma-opa.be/index.php/info-club/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading