fbpx

De herfst is aangebroken, het is een van de favoriete en leukste periodes van het jaar voor onze kleinkinderen. En Halloween is er een groot deel van. Snoep, vermommingen en ook de beroemde pompoen. Wilt u er een versieren samen met uw kleinkinderen? Volg dan onze tutorial en maak samen de mooiste pompoen uit uw buurt.

Wat is de oorsprong van de Halloweenpompoen?

Halloween is van Ierse oorsprong, maar is door onze Amerikaanse neefjes en nichtjes zeer populair geworden. In het begin was het geen pompoen maar een raap. Halloween komt inderdaad van de legende van Jack bij de lantaarn (die ook van invloed was op de film “The Strange Christmas of Mr Jack”). Jack is veroordeeld om tussen hemel en hel te dwalen, hij gebruikt een gesneden raap, met een kaars erin, om zichzelf op te lichten. De pompoen vervangt geleidelijk aan de raap, omdat die gemakkelijker te versieren is en het ook volop poppoenseizoen is. De pompoen is nu de ster van het Halloweenfeest.

Instructies voor het maken van een pompoen

Kies eerst en vooral een pompoen van de juiste grootte. Dit geeft u meer vrijheid om hem uit te diepen en de vormen te creëren die u wilt. Als u eenmaal de pompoen hebt gekozen, bespreek dan met iedereen welke vorm u wilt dat de pompoen aanneemt. Wij raden u aan eerst een tekening te maken. Maak vervolgens met de stift de contouren op de pompoen om te weten hoe en in welke volgorde de pompoen moet worden gesneden.

Zodra u het ontwerp hebt gekozen, raden wij u aan de pompoen van bovenaf uit te hollen. Verwijder de stang met behulp van een ronde inkeping en houd deze opzij. U kunt nu de binnenkant van de pompoen legen.

Zodra de pompoen volledig leeg is, pak dan de tekening van de pompoen aan, zijn gezicht. Gebruik hiervoor een mes en de eerder gemaakte markeringen. Zodra deze stap is voltooid, kunt u een kaars binnenin zetten, het deksel sluiten en het resultaat zien.

U hebt nu een mooie Halloween-pompoen, vind gewoon het perfecte kostuum en maak dan veel plezier met uw kleinkinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading