fbpx

Het is heel belangrijk om ze een voorliefde voor woorden te geven voor de ontwikkeling van hun hersenen en verbeelding. Een mooi verhaal vertellen aan uw kleine prinsen voordat ze in slaap vallen is een genot. De eerste woorden die uw kleinkinderen voorlezen is een unieke ervaring, die voor altijd in uw herinnering zal blijven hangen. Zelfs als ze misschien aarzelen, wees niet ontmoedigd, we herinneren ons nog steeds onze eerste boeken.. We herinneren ons altijd de eerste boeken die we de kans hadden om te lezen. Wij vinden het belangrijk om boeken te promoten, vooral in deze tijd, met steeds meer schermen. Van de verhalen uit je jeugd tot de avonturen van Harry Potter, boeken zijn onuitputtelijke bronnen van magische momenten om te delen.

Onderzoekers van Yale University hebben een studie uitgevoerd die aantoont dat lezen een reële impact heeft op de levensverwachting. Volgens zijn studies hebben de hersenen veel baat bij deze leesavonden bij het vuur. Lezen ontwikkelt cognitieve functies, geheugen- en aandachtsspanne, een echte deugd voor de jeugd. Maar dat is nog niet alles, de ontspanning die ontstaat door het lezen van een goede roman vermindert de stress aanzienlijk.

Een recente studie van Stanislas Dehaene, professor aan het Collège de France, gaat nog verder. Er wordt namelijk een verband gelegd tussen het lezen en het verminderen van de risico’s op generatieve ziekten. Het wonder van het lezen.

Boeken zijn een bron van vreugde, gezondheid en heerlijke verrassingen om te delen met uw kleine kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

loading