Happy-Oma-Opa.be

Recept : Dameskusjes

Dameskusjes, het Italiaanse “baci di dame”, het perfecte vieruurtje voor uw kleinkinderen! U vindt hier het gemakkelijkste recept om ze bij u thuis te bakken.

U hebt nodig:

 • 1 koffielepel gist
 • 150 g bloem
 • 65 g rietsuiker
 • 1 snuifje zout
 • 100 g notenpoeder
 • 1 soeplepel olie
 • ½ koffielepel vanille-extract
 • 8 cl warm water

Laat ons beginnen…

 1. Vermeng notenpoeder, bloem, suiker, gist en zout. Voeg daarna hierin toe olie, vanille-extract en warm water. Meng met de hand tot u een homogene deegbal heeft. Laat 30 minuten in de koelkast rusten.
 2. Maak dan met de handpalm een twintigtal kleine ballen. Neem een ovenplaat, leg er eerst bakpapier op, daarna verdeelt u de ballen die u even plat duwt. Bak gedurende 20 minuten in de oven op 165°C. Laat afkoelen.
 3. Smeer de notenchocoladepasta uit op elke biscuit en voeg ze dan 2 per twee samen. Laat ze enkele minuten in de koelkast rusten om de twee delen goed vast te maken.

 

Tip: Gebruik wat bloem op uw handen om te vermijden dat het deeg te veel zou plakken.

Gezondheid

Think Pink

‘Wie zorgt voor jouw borsten?’: de nieuwe sensibiliseringscampagne voor de Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in

Read More »
Non classé

Recept Sushi en Maki’s met tonijn en zalm

Voor deze internationale Sushi-dag, nodigen we u uit om te proberen samen met uw kleinkinderen de topper van de Japanse keuken klaar te maken: Japanse gestoomde rijst met sushi-azijn, gemodelleerd met de hand en afgewerkt met rauwe vis of versierd met vis en opgerold in een algenblad.

Read More »
Het leven van grootouders

Sleutels om ruzie tussen uw kleinkinderen op te lossen

U hebt het zeker meegemaakt als ouders, conflicten tussen broers en zussen zijn soms moeilijk op te lossen. Vandaag wordt u er als grootouder terug mee geconfronteerd met uw kleinkinderen. Hoe kan u best rust brengen wanneer zij ruzie beginnen te maken? Hierbij enkele hints om hiermee om te gaan.

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?