Recept 100% chocoladetaart bijna zonder bakken

Wie Pasen zegt, zegt CHOCOLAAAAAAAAAADE! Daarom een super recept voor een perfect vieruurtje of tussendoortje tijdens de Paasvakantie! Wij  zijn er zeker van dat uw schattebouten dit zullen lusten!

U hebt nodig:

  • 50 g donkere bakkerschocolade
  • 50 g zachte boter
  • 300 g biscuit met chocolade type Oreo
  • ½ koffielepel zeezout

Voor de chocoladecrème:

  • 100 g zwarte bakkerschocolade van hoge kwaliteit (dekchocolade type Valrhona)
  • 25  g Maïzena
  • 6 cl volle melk
  • 50 cl room
  • 50 g cacaopoeder
  • 75 g poedersuiker
  • 1 koffielepel vloeibaar vanille-extract
  • ½ koffielepel zeezout

BEREIDING:

  • Mix de biscuits en 50 g fijngehakte zwarte chocolade. Voeg boter en zeezout toe en mix opnieuw. 
  • Pers met de vingers het mengsel op de bodem en aan de randen van een taartvorm van ongeveer 22 à 24 cm diameter. Bewaar 1:30 uur in de koelkast.
  • Maak de crème: vermaal de chocolade. Los de Maïzena op in de melk op kamertemperatuur. Giet de crème in een grote pan. Voeg de vermalen chocolade toe, het cacaopoeder, de suiker en het vanille-extract. Opwarmen op een zacht vuur al roerend met een kleine klopper. 
  • Neem van het vuur en voeg zeezout en Maïzena (in melk opgelost) toe. Meng en plaats terug op het vuur. 
  • Laten indikken, maar zorgvuldig blijven roeren met een houten lepel, ongeveer een 10-tal minuten, tot het bekomen van een dekkende consistentie. Het mengsel mag niet koken, haal indien nodig de pan even van het vuur.
  • Giet over in een grote kom, film bij contact en plaats 15 minuten in de koelkast. Giet op de taartbodem.  
  • Laat het geheel nu gedurende ongeveer 6 uur “pakken” in de koelkast.  Opdienen. Niet langer dan 24 uur in de koelkast bewaren, de bodem zal verzachten. 

Onze tip: Kies voor een kwaliteitsvolle dekchocolade om dit recept alle kansen te geven tot een grandioos resultaat te leiden. Bron: Elle.fr

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?