Het is zover, het is lente en dat is goed voor het moraal! Deze week stellen wij u in ons kookatelier een recept voor om suikervlindertjes te maken met bladerdeeg, snel en gemakkelijk. Ideaal als tussendoortje tijdens de lente!
U hebt nodig:
- 250g bladerdeeg
- 25g gesmolten boter
- 50g suiker
- Een zakje vanillesuiker
Laat ons starten…
Om de vlindervleugeltjes te maken:
- Rol het bladerdeeg uit.
- Snij de kanten om een rechthoek te maken.
- Hou de gesneden stukken bladerdeeg apart voor later.
- Laat de boter smelten en bestrijk het baderdeeg ermee.
- Bestrooi met de suiker en de vanillesuiker.
- Rol het deeg in een richting op tot in het midden.
- Rol de rest van het deeg in de andere richting eveneens tot in het midden.
- Snij nu reepjes van ongeveer 2-3 cm breed.
- U bekomt nu mooie palmboompjes.
Om het lichaam van de vlindertjes te maken:
- Maak een bal met de stukken deeg die u aan de kant hebt gehouden.
- Rol deze bal uit.
- Snij binnenin dunne reepjes.
- Rol nu deze reepjes rond de kern van de palmbomen om de vlinders te maken.
- U kunt uw vlinders bestrijken met eigeel om ze meer kleur te geven.
- Laat alles even goudbruin bakken in de oven tussen de 15 à 20 minuten.
Ziezo, u hebt nu mooi gekleurde en knapperige vlinders!
Onze tip:
U kunt de suiker vervangen door zout, om gezouten palmboompjes te maken!
Bron: Momes.net