Recept: suikervlindertjes met bladerdeeg

Het is zover, het is lente en dat is goed voor het moraal! Deze week stellen wij u in ons kookatelier een recept voor om suikervlindertjes te maken met bladerdeeg, snel en gemakkelijk. Ideaal als tussendoortje tijdens de lente!

U hebt nodig:

  • 250g bladerdeeg
  • 25g gesmolten boter
  • 50g suiker
  • Een zakje vanillesuiker

Laat ons starten…

Om de vlindervleugeltjes te maken:

  1. Rol het bladerdeeg uit.
  2. Snij de kanten om een rechthoek te maken.
  3. Hou de gesneden stukken bladerdeeg apart voor later.
  4. Laat de boter smelten en bestrijk het baderdeeg ermee.
  5. Bestrooi met de suiker en de vanillesuiker.
  6. Rol het deeg in een richting op tot in het midden.
  7. Rol de rest van het deeg in de andere richting eveneens tot in het midden.
  8. Snij nu reepjes van ongeveer 2-3 cm breed.
  9. U bekomt nu mooie palmboompjes.

Om het lichaam van de vlindertjes te maken:

  1. Maak een bal met de stukken deeg die u aan de kant hebt gehouden.
  2. Rol deze bal uit.
  3. Snij binnenin dunne reepjes.
  4. Rol nu deze reepjes rond de kern van de palmbomen om de vlinders te maken.
  5. U kunt uw vlinders bestrijken met eigeel om ze meer kleur te geven.
  6. Laat alles even goudbruin bakken in de oven tussen de 15 à 20 minuten.

Ziezo, u hebt nu mooi gekleurde en knapperige vlinders!

Onze tip:

U kunt de suiker vervangen door zout, om gezouten palmboompjes te maken!

Bron: Momes.net

 

 

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?