Carnaval: 3 smakelijke activiteiten voor uw en uw kleinkinderen

Vandaag geven we u in ons kookatelier 3 recepten om samen met uw kleinkinderen een leuke tijd te beleven! Zout of zoet, er is voor ieders smaak en … fun verzekerd!

 

Koekjesatelier:

U heeft nodig…

  • 200 g bloem
  • 1 snuifje zout
  • 70 g boter
  • 70 g poedersuiker
  • 1 ei

Voor het glazuur:

  • Mix Glaçage ‘Royal’
  • water
  • kleurstof

We beginnen..

  1. Verwarm de oven tot 180°C.
  2. Plaats in de robotkuip bloem, zout en boter, vermeng met het blad tot het bekomen van een zanderig mengsel.
  3. Voeg de poedersuiker toe en meng verder.
  4. Eindig met het ei en meng verder tot het bekomen van een deegbal.
  5. Inwikkelen met vershoudfilm en gedurende minimum 30 minuten in de koelkast plaatsen.
  6. Smeer daarna het koekjesdeeg uit met 5 mm dikte en snij dan de koekjes uit met verschillende vormpjes.
  7. Bak uw koekjes in de oven tijdens 8 à 10 minuten.
  8. Laat de koekjes afkoelen voor u ze versiert.
  9. Voor het glazuur, volg de instructies op het pakje Mix Glaçage Royal (U hebt een textuur nodig die als een lint giet en die u na 20 à 30 seconden kan uitsmeren).
  10. Verdeel het glazuur voor zoveel kleuren als u wenst in aparte kommetjes en kleur elke koek naar wens dank met de verschillende kleuren (kleurstoffen).
  11. Plaats elke bereiding in spuitzakjes en knip het uiteinde om een kleine opening te maken.
  12. Versier de koekjes volgens uw inspiratie van het moment!

 

 

Atelier Mini Pizza’s :

U heeft nodig..

  1. 400 g pizzadeeg
  2. 400 g tomatensaus
  3. 9 schellen witte hesp
  4. 2 bollen mozzarella
  5. 10 à 12 olijven
  6. een paar rode of gele kerstomaten
  7. olijfolie
  8. peper, zout

We beginnen…

  • Voorverwarm de oven op 230°C
  • Snij de mozzarella in fijne blokjes
  • Ontpit de olijven en snij ze in fijne schijfjes
  • Was de kerstomaten en snij ze in twee
  • Snij de hesp in fijne reepjes
  • Op een werkplank met bloem: verdeel de pizzadeeg in 27 bollen van dezelfde grootte
  • Plet voorzichtig elke bol met een deegroller en plaats ze op een of meerdere ovenplaten bedekt met kookpapier
  • Verdeel op het deeg de tomatensaus en twee à drie stukjes mozzarella per mini-pizza
  • Plaats hierover de hespenreepjes, de stukjes kerstomaten en de schijfjes olijven in de vorm van ogen, neus, mond en kapsel
  • Giet een klein scheutje olijfolie op elke mini-pizza met, kruid met peper en zout
  • Plaats in de oven gedurende 13-14 minuten tot de kaas begint te gratineren
  • Lauw of koud eten

Huisrecept Kinder- Délice :

U heeft nodig..

  • 4 eieren
  • 120 g suiker
  • 90 g bloem
  • 30 g cacao in poeder
  • 350 g zwarte chocolade
  • 10 cl vloeibare volle room 30% vetgehalte
  • 50 g mascarpone
  • 30 g poedersuiker
  • ¼ koffielepel vanillepoeder
  • ½ koffielepel vanille-extract

Bereiding:

  1. Voorverwarm uw oven op 180°C (met draaiende warmte indien mogelijk).
  2. In een slakom, breek uw 4 eieren en voeg het poedersuiker toe. Klop met uw garde of een elektrische klopper het mengsel tijdens 8 à 10 minuten tot het verbleekt en in volume verdrievoudigt.
  3. Zeef de bloem en het cacaopoeder en verwerk in 3 keer in uw eerste mengsel met een Maryse (spatel).
  4. Beboter een rechthoekige bakvorm, giet hierin uw mengsel en plaats in de oven gedurende15 minuten op 180°C.
  5. Eenmaal gebakken, uit de bakvorm halen en laten afkoelen op een rooster.
  6. In uw robotkuip of in een kom met afgeronde bodem, klop uw vloeibare room met de mascarpone.
  7. Wanner de bereiding begint te rijzen, voeg suiker, vanillepoeder en -extract toe terwijl u verder klopt.
  8. Klop verder tot het bekomen van een mooie gemonteerde room.

Monteren van de Kinder-Délice:

  1. Begin met uw gebak horizontaal in twee te snijden om twee gelijke rechthoeken te bekomen.
  2. Met een gebogen spatel of de rug van en soeplepel, smeer gelijkmatig uw room op 1 helft van uw gebak.
  3. Bedek met de tweede helft en laat enkele minuten rusten in de koelkast.
  4. Laat ondertussen de zwarte chocolade smelten au bain-marie. Hou een beetje chocolade apart in een hoorntje voor de afwerking op het laatste.
  5. Leg het gebak op een patisserieroostertje en plaats een lange en platte schaal eronder zoals bv. een plateau of een bakplaat.
  6. Giet de gesmolten chocolade op de chocolade en smeer zorgvuldig uit over het hele gebak met een gebogen spatel of de rug van een soeplepel. Als er wat chocolade terechtkomt op het plateau onder uw gebak, kan u hem steeds recupereren om de Kinder goed te bedekken.
  7. Plaats de Kinder nu 5 minuten in de koelkast om de chocolade hard te laten worden.
  8. Werk uw gebak af met het hoorntje met het welbekend Kinder-lekkernij motief!
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?