Happy-Oma-Opa.be

Welke hondenras kiezen als grootouders ?

U denkt er al een tijdje aan, maar nu is het zover, u hebt besloten een hond te adopteren! We kunnen u hiervoor alleen maar feliciteren. Maar opgelet, niet al onze vierpotige vriendjes passen zo goed bij grootouders. Hierbij een kleine selectie honden die perfect bij u zullen passen.

De hond die zich aanpast: de Yorkshire terriër

De Yorkshire terriër is klein van gestalte en licht. Hij is goed in balans, sociaal en aanhankelijk voor zijn baasjes en voor kinderen. Levendig en wakker wanneer hij gestimuleerd wordt, kalm en zacht wanneer de sfeer rustig is. Het is en perfecte kleine hond voor senioren die graag voor hun viervoetige vriend zorgen. Ander pluspunt, en zeker niet het minste, hij verliest zeer weinig haar, wat ook de periode van het jaar is. Opgelet, de Yorkshire terriër is een hond die gemakkelijk blaft. Dit kan echter wel opgevangen worden met een goede training/opvoeding!

Identiteitskaart

Levensverwachting: 13 à 16 jaar

Grootte: 18 – 23 cm

Gewicht: 2 à 5 kg

Haar: Lang of kort, heel zacht en steil

Meegaand en volgzaam: de Cavalier King Charles

Waarschijnlijk een van de meest zachte honden in de wereld. Geen greintje agressiviteit, geen spoor van slechtheid en een immense affectie voor zijn baasjes en tegenover kinderen. Voeg hierbij een blij karakter (maar zeker niet overdreven) en een feilloze gehoorzaamheid. Kortom, de hond van uw leven.

Opgepast evenwel, de Cavalier King Charles kan soms wat ‘plakkerig’ zijn. Met weinig zin voor avontuur, blijft hij het liefst tussen de benen van zijn baasje lopen, zelfs tijdens een buitenwandeling. Perfect als u ook liever thuisblijft.

Identiteitskaart

Levensverwachting: 9 à 14 jaar

Grootte: 30 – 33 cm

Gewicht: 5,9 – 8,2 kg

Haar: Lang zijdeachtig, zonder krullen

Aanhankelijk en lief: de Maltezer

De Maltezer is de ideale hond indien u in en appartement woont of in een klein huis. Klein, aanhankelijk en blij. Hij zal altijd voor een opgewekte sfeer zorgen binnen het gezin waar hij leeft en zal zeker uw kleinkinderen blij maken. Hij is relatief rustig, maar hij is ook heel (honds)trouw en zal er niet aan twijfelen zijn leven op het spel te zetten om zijn baasjes te  beschermen. Opgelet echter, de Maltezer kan heel slecht tegen eenzaamheid. U zal hem steeds bij u moeten houden.

Identiteitskaart

Levensverwachting: 12 à 15 jaar

Grootte: 20 – 23 cm

Gewicht: 3 – 4 kg

Haar: Lang zijdeachtig, knoopgevoelig

De wakkere hond : de Poedel

Wetenschappers beschouwen de poedel als een van de meest intelligente honden ter wereld. Hij is gemakkelijk af te richten, herkent veel woorden en kan er ook op reageren zoals u hem dat geleerd heeft. Hij is ook heel lief, kan rustig zijn maar ook levendig bijvoorbeeld wanneer uw kleinkinderen met hem willen spelen. Hij zal graag rondspurten, spelen en(of) in het water duiken als er een plas in de buurt is. Opgepast, zijn vacht vraagt wel regelmatige zorgen.

Identiteitskaart

Levensverwachting: 9 à 14 jaar

Grootte: 24 – 45 cm (in functie van zijn afkomst)

Gewicht: 3 – 25 kg (in functie van zijn afkomst)

Haar: Lang zijdeachtig, zonder krullen

 

Origineel: het Vlinderhondje

De épagneul nain continental met rechte oortjes met zijn echte naam is een hondje met een zeer aparte stijl. Elegant, maar klein en licht. Intelligent en sociaal, hij houdt ervan vertroeteld te worden. Hij is ook speels en schalks wanneer hij gestimuleerd wordt. Opgelet, het vlinderhondje is zeer gevoelig voor lage temperaturen. Aarzel niet hem een bodywarmer aan te trekken bij koude temperaturen.

Identiteitskaart

Levensverwachting: 13 à 15 jaar

Grootte: 26 – 28 cm

Gewicht: 1.5 – 5 kg

Haar: Lang zijdeachtig, lichtjes gegolfd

 

Te doen

Recept pannenkoek

Ingrediënten : 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom, meng bloem, eieren,

Read More »
Non classé

Recept pannenkoekgebak

Ingrediënten 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop

Read More »
Te doen

Geschiedenis van de pannenkoek

De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. We nemen aan dat het gerecht uitgevonden werd door de Galliërs

Read More »
Gezondheid

Think Pink

‘Wie zorgt voor jouw borsten?’: de nieuwe sensibiliseringscampagne voor de Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?