Hoe uw herinneringen van uw kleinkinderen bewaren

Wat is er mooier dan naar souveniralbums, video’s of tekeningen te kijken die door de kleinkinderen zijn gemaakt om de goede tijden te herinneren? Er zijn veel manieren voor grootouders om herinneringen te creëren, maar ook voor kleinkinderen om hun grootouders bij te houden.

Het fotoalbum :

Of het nu voor een verjaardag, een doop, Kerstmis of iets anders is, alles is onderhevig aan foto’s! Bewaar de foto’s, laat ze afdrukken en stop ze in een souveniralbum. Vergeet niet om belangrijke informatie op te schrijven. Het zal je helpen om mooie herinneringen terug te halen.

Het Gouden Boek :

Wat een vreugde voor grootouders om tijd met hun kleinkinderen door te brengen! Het is leuk om te luisteren naar kinderen die leren praten, nieuwe woorden zeggen of vragen stellen aan hun opa’s en oma’s. Noteer al deze “parels” in een notitieboekje met de naam en leeftijd van het kind. 

Souvenir dagboek :

Grootouders doen graag activiteiten met hun kleinkinderen, zoals een bezoek aan de dierentuin bijvoorbeeld. Neem na de activiteit even de tijd om de kinderen naar hun indrukken te vragen. Ze kunnen een briefje in het dagboek schrijven of een tekening maken. Het zal een soort dagboek zijn van jullie gezamenlijke activiteiten.

Video’s en selfies :

Wanneer er afstand is tussen kleinkinderen en grootouders, is het mogelijk om foto’s of video’s te sturen via sociale media. Leg grappige momenten of belangrijke activiteiten vast en stuur ze door naar uw kleinkinderen om met hen in contact te blijven.

Stamboom :

Hier is een leuke activiteit om met uw kleinkinderen te doen: maak een stamboom. DIY je boom samen. Laat de kinderen de namen van familieleden opschrijven. Ze kunnen er zelfs de foto’s van iedereen op plakken.

De tekeningen :

Kinderen vinden het erg leuk om samen met hun grootouders te tekenen. Maak met de tekeningen van de gelegenheid gebruik om een ​​album te maken, ze in te scannen, aan de muur te hangen of een persoonlijk object te maken. Je kunt bijvoorbeeld een knuffel maken die eruitziet als een tekening.

Vingerafdrukken :

Wat een mooie herinnering om de afdruk van een kleine hand of een kleine voet te maken! Gebruik zoutdeeg om te gieten of niet-giftige verf om de afdruk op een vel papier te plaatsen. Noteer natuurlijk de naam, datum en leeftijd van het kind.

Teken tekens :

Laat de kinderen het silhouet van hun broer of zus tekenen. Daarna knippen ze de silhouetten uit en schrijven hun naam en datum erop.

Hoezen :

Voor oma’s die bedreven zijn in naaien, neem stukken van de kleding van de kleinkinderen en naai ze aan elkaar om een ​​deken te maken. Wat een prachtige herinnering!

Knuffels :

Gebruik opnieuw de kleding van uw kleinkinderen om unieke pluchen speelgoed te maken. U kunt er een aantal houden, maar u kunt ze ook aan uw kleinkinderen geven, die ze vervolgens aan hun kinderen zullen geven.

Puzzels :

Vergroot een foto die u mooi vindt en snijd deze in gelijke vierkanten. Lijm de stukjes op kubussen en je krijgt een souvenirpuzzel. Grootouders en kleinkinderen zullen een geweldige tijd hebben.

 

Het leven van grootouders

De rituelen op woensdagnamiddag

Uw kleinkinderen zijn vaak bij u thuis op woensdagnamiddag? U wilt ze leuk bezighouden, maar u hebt soms geen inspiratie? Geen zorgen, hierbij een aantal activiteiten om samen met hen een leuke tijd te beleven!

Read More »
Non classé

Schilderen met wattenstaafjes (pointillisme)

Pointillisme is een schildertechniek waarbij kleine kleuraccenten naast elkaar worden aangebracht. De kleuren mengen niet op het canvas. Het mengen doe je met het oog en de kleuren vangen het licht. Hier is onze techniek om een ​​regenachtige middag magisch te maken!

Read More »
Te doen

10 leuke activiteiten voor de maand januari

December is altijd een bewogen maand. Na de eindejaarsfeesten is januari traditioneel een overgangsmaand naar een meer rustige periode. Maar welke activiteiten kan u alleen, met twee of met uw kleinkinderen doen om volop van deze nieuwe rust te genieten? Hierbij enkele hints!

Read More »
Non classé

Recept : madeleintjes

INGREDIËNTEN VOOR 12 stuks : 125 g boter 125 g bloem 125 g kristalsuiker 5 g bakpoeder 2,5 eieren 0,31 limoen, het sap BEREIDEN: Verwarm de

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?