DIY maak een kroon

Over een paar dagen zal het beroemde feest van Driekoningen plaatsvinden. Wie de boon vindt, krijgt dan de bijnaam “koning”. Hier is een doe-het-zelf-tutorial om te leren hoe je gemakkelijk een koningskroon kunt maken!

Het materiaal dat nodig is om de kroon der koningen te maken:

 

Om de kroon te maken heeft u nodig:

 • Gouden papier
 •  Schaar
 • Een potlood
 • Een liniaal
 • Lijm

De fabricagestappen:

 1. Gebruik de liniaal en een potlood om vierkanten van 5 cm x 5 cm in het goudpapier te tekenen (het aantal vierkanten is afhankelijk van de grootte van de gewenste krans).
 2. Knip de vierkanten uit.
 3. Vouw elk vierkant om driehoeken te vormen.
 4. Lijm elke driehoek een voor een aan de uiteinden.
 5. Ga door totdat je de perfecte kroonmaat hebt. Als u een dunne kroon wilt, kunt u bij deze stap stoppen.
 6.  Je kunt je kroon ook meer consistentie geven door een tweede rij toe te voegen.
 7. Lijm vervolgens elke driehoek in de kroon, verspringend, om de inkepingen te vermenigvuldigen. Lijm de twee uiteinden van de kroon.
 8. En daar ga je! 
Non classé

Recept Sushi en Maki’s met tonijn en zalm

Voor deze internationale Sushi-dag, nodigen we u uit om te proberen samen met uw kleinkinderen de topper van de Japanse keuken klaar te maken: Japanse gestoomde rijst met sushi-azijn, gemodelleerd met de hand en afgewerkt met rauwe vis of versierd met vis en opgerold in een algenblad.

Read More »
Het leven van grootouders

Sleutels om ruzie tussen uw kleinkinderen op te lossen

U hebt het zeker meegemaakt als ouders, conflicten tussen broers en zussen zijn soms moeilijk op te lossen. Vandaag wordt u er als grootouder terug mee geconfronteerd met uw kleinkinderen. Hoe kan u best rust brengen wanneer zij ruzie beginnen te maken? Hierbij enkele hints om hiermee om te gaan.

Read More »
Non classé

In de Tuin in Juni: Wat Planten, Zaaien en Doen in Juni?

Als scharnier tussen het einde van de lente en het begin van de zomer, is juni de maand van de hoop. Het zonnetje is nu vaak op de afspraak en we krijgen onze eerste zomerkleurtjes. Maar we zijn er nog niet, het is nog geen vakantie, zeker niet voor uw tuiniershart dat in de komende maand zeker sneller zal kloppen

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?