Happy-Oma-Opa.be

9 dingen om te doen tijdens de kerstvakantie

Tijdens de feestdagen geven we prioriteit aan familiemomenten. Ontdek in ons nieuwe artikel onze 9 activiteiten om uw kleinkinderen te vermaken, plezier gegarandeerd!

 

EEN TOUR NAAR PAIRI DAIZA :


Dit jaar heeft Pairi Daiza besloten om haar deuren te openen tijdens de eindejaarsfeesten, een geweldige primeur die degenen die het park niet in de zomer hebben kunnen bezoeken, in verrukking zal brengen. Van 14 december t/m 7 januari kun je met je kleinkinderen gedag zeggen tegen parkbewoners. Maar ook veel plezier op de grootste drijvende ijsbaan van Europa!

  • Domaine de Cambron, 7940 Brugelette

KOEZIO:


Barsten uw kleinkinderen van de energie? Breng ze naar de Koezio, een centrum waar ze een paar uur spionnen kunnen spelen. Een missie die je als gezin zult moeten volbrengen, een soort ontsnappingsspel met sportevenementen, vragen van algemene cultuur, logicatests en tot slot een parcours in de hoogte.

  • Lambermontlaan 1, 1000 Brussel


HET BELLEWAERDE WATERPARK:


Wist u? Afgelopen zomer is in België een nieuw waterpark geopend, een tropische oase waar je in de wintermaanden kunt opwarmen. Van 13 december tot 12 januari verwelkomt Bellewaerde Aquapark je in een feestelijke sfeer, versieringen en fonkelende lichtjes zullen dit waterpark sieren. Je zult zelfs de sneeuw kunnen zien vallen… in zwemkleding! Geen paniek, met een watertemperatuur van bijna 35 graden krijg je het niet koud.

  • Meenseweg 497 B-8902 Ieper

 

WORD DE KONING VAN HET GLIJDEN:


Wil je een originele familiefoto? Ontmoet elkaar in Safari Smile, een uitzonderlijk kortstondig museum: ballenbaden, pizza-surfplanken … De Smile Safari is het Disneyland van Instagrammers. In totaal biedt het museum 25 scènes. Van surrealistische sferen tot adembenemende taferelen van realisme: iedereen vindt wat hij zoekt. Gelach en mooie herinneringen gegarandeerd!

  • Havenlaan 86c, 1000 Brussel.


KLEINE VIRÉE IN DE CINÉ:


Dit is HET klassieke feestuitje voor de feestdagen. Wat is er nieuw in de donkere kamers? Jonge (en oude) kinderen zullen zich vergapen aan het nieuwe Disney. Ontdek in ons laatste artikel welke films er zijn uitgebracht:

KERAMISCHE KOFFIE:


Laat je artistieke ziel tot uiting komen door middel van keramiek! Veel keramiekcafés hebben hun deuren geopend in België. Een ideaal moment om iets lekkers en een paar geheimen te delen, terwijl je plezier hebt! Een zen, leuk en artistiek moment zoals wij ze graag zien, uw kinderen zullen verrukt zijn! Onze favoriete plekken om te genieten van deze activiteit: het C.Ramic Art Café

  • Rue Lesbroussart 112, 1050 Brussel en Rue Aviateur Huens, 45, 1330 Rixensart.

 

EEN REIS NAAR COUDENBERG:


Elk jaar organiseert het voormalig koninklijk paleis dat een museum is geworden een reeks activiteiten voor kinderen. Dit jaar heeft het museum de afwas in het groot gezet met een leuk parcours, een originele speurtocht. Uitgerust met een rugzak met een schatkaart, een vermomming, een puzzel en een zaklamp, moeten kinderen puzzels oplossen om het wachtwoord te ontdekken waarmee ze toegang krijgen tot de schat.

  • Paleisplein 7, 1000 Brussel, Van zaterdag 21/12 tot zondag 5/01 – gesloten op maandag, 25/12 en 1/1.


WINTERPLEZIER:


Vaste klanten zullen je vertellen dat dit een evenement is dat je niet mag missen. Al bijna 20 jaar verwarmen de Winter Wonders het hart van de hoofdstad met hun lichtshows, hun schattige kleine chalets, hun gastronomische specialiteiten **, ** hun entertainment en … hun heerlijke glühwein (of warme chocolademelk voor kinderen) !

VIRTUELE KAMER:


De Escape Games zijn de ideale plek om **** de samenhang en medeplichtigheid van uw gezin te testen. Uitgerust met een 3D-bril, een helm en een controller, neemt dit ontsnappingsspel je mee terug in de tijd. Tussen de prehistorie, het oude Egypte en de toekomst: je zult een reeks puzzels moeten oplossen.

  • Rue de l’escalier 16, 1000 Brussel
Te doen

Recept pannenkoek

Ingrediënten : 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom, meng bloem, eieren,

Read More »
Non classé

Recept pannenkoekgebak

Ingrediënten 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop

Read More »
Te doen

Geschiedenis van de pannenkoek

De pannenkoek is een traditioneel Frans gerecht dat zijn oorsprong heeft in de Middeleeuwen. We nemen aan dat het gerecht uitgevonden werd door de Galliërs

Read More »
Gezondheid

Think Pink

‘Wie zorgt voor jouw borsten?’: de nieuwe sensibiliseringscampagne voor de Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?