Happy-Oma-Opa.be

5 films die je nu met kinderen in de bioscoop kan kijken

En welk uitstapje mag er deze extra lange kerstvakantie zéker niet ontbreken? Een bioscoopbezoekje met de kids natuurlijk! Maar ben je er nog niet echt aan uit welke film het meest geschikt is voor jouw kids? Wel, Cinenews to the rescue: Wij maakten een selectie van kinderfilms die je de komende drie weken in de bioscoop kan kijken. Een zeer fijne bioscoopuitstap toegewenst! 

Sing 2 :

Koala Buster Moon en zijn talentvolle groep dierenartiesten bereiden het meest extravagante optreden ooit voor in een wereldstad volop entertainment, glitter en glamour. Er is alleen een probleem: ze moeten ’s werelds grootste rockster genaamd Clay Calloway ervan overtuigen om mee te doen aan dit spektakel.

Encanto :

Encanto”, van Walt Disney Animation Studios, vertelt het verhaal van de buitengewone familie Madrigal. In een levendig dorp, diep verscholen in de bergen van Colombia, bewoont de familie Madrigal een magisch huis op een wonderbaarlijke, betoverde plek – een Encanto genaamd. De magie van de Encanto heeft elk kind van de familie gezegend met een unieke gave, uiteenlopend van spier- tot geneeskracht—elk kind op één na, Mirabel. Als ze ontdekt dat de magie die de Encanto omringt in gevaar is, beseft Mirabel dat zij, de enige gewone Madrigal, misschien wel de laatste hoop van haar buitengewone familie is.

 

Clifford de Grote Rode Hond :

Wanneer de tiener Emily Elizabeth (Darby Camp) een magische dierenredder (John Cleese) ontmoet die haar een kleine, rode puppy schenkt, had ze nooit verwacht wakker te worden met een gigantische hond van 3 meter groot in haar kleine appartement in New York City. Terwijl haar alleenstaande moeder (Sienna Guillory) weg is voor zaken, beginnen Emily en haar impulsieve oom Casey (Jack Whitehall) aan een avontuur dat je op het puntje van je stoel zal houden als onze helden een hap uit de Big Apple nemen.  Gebaseerd op het geliefde Scholastic boekpersonage, zal Clifford de wereld leren hoe je van groot kunt houden!

 

Monster Family 2 :

 
De griezeligste familie van het land is terug! Een jaar na het gelukkige einde van Monster Family 1 worstelt de familie Wensbot opnieuw met hun tekortkomingen. Wanneer heks Baba Yaga en butler Renfield worden ontvoerd door de perfecte, supercoole Mila Starr heeft de familie Wensbot maar één keuze: terug veranderen naar monsters. Geholpen en bijgestaan door hun drie vleermuizen, zoemt onze Monster Familie opnieuw de wereld rond om hun vrienden te redden, nieuwe monsters te ontmoeten en uiteindelijk tot het besef te komen dat zelfs mensen met gebreken geluk kunnen vinden. Niemand is immers perfect…


 

Mijn moeder is een Gorilla :

Weesmeisje Jonna droomt van een moeder. Op een dag klopt er een gorilla aan die haar wil adopteren. Het is even wennen, maar de twee hebben het samen onvoorstelbaar naar hun zin. Een meer toegewijde moeder kan je je moeilijk indenken. Maar de arm der wet houdt hen in de gaten. Zo’n vreemd en verrassend stel wekt natuurlijk argwaan bij alle nette burgers.

Te doen

Goede redenen om met uw kleinkinderen te beginnen schaken

Hebt u al schaak gespeeld? Het spel was enorm populair een tiental jaren geleden, maar sukkelde dan wat in een vergeethoek. Maar sinds een aantal maanden is het schaakbord weer in! Paarden, torens, koning en koningin zijn weer hot, zeker bij jongeren. In dit artikel geven we u een aantal goede redenen om met uw kleinkinderen te beginnen schaken.

Read More »
Te doen

5 restaurants waar uw kleinkinderen koning zullen zijn !

U weet het maar al te goed, op restaurant gaan met uw kleinkinderen is een heel avontuur. Rustig blijven zitten wachter op een gerecht is niet zomaar aan hen besteed. En eenmaal het bord op tafel, moeten ze het nog lekker vinden! Gelukkig zijn er in België restaurants die alles doen om hen (en u) gelukkig te maken. Hier zijn er een paar!

Read More »
Non classé

Recept : Dameskusjes

Dameskusjes, het Italiaanse “baci di dame”, het perfecte vieruurtje voor uw kleinkinderen! U vindt hier het gemakkelijkste recept om ze bij u thuis te bakken.

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?