5 Ideeën voor kerstactiviteiten

De Kerstvakantie is zeker de vakantie waar het meest wordt naar uitgekeken. Iedereen is vol ongeduld om van het heerlijk Kerstmaal te genieten en alle geschenken te ontdekken. Een magische sfeer maar… niet zonder stress! Ontdek al onze tips om uw kleinkinderen (heel ongeduldig, dat begrijpen we) bezig te houden tijdens de feesten. Van de grote Kerstklassiekers tot creatieve ateliers, uw oogappels zullen een 100% ludieke en creatieve vakantie beleven.

KERSTKLEURTEKENINGEN OM AF TE PRINTEN :

Is er geen sneeuw te bespeuren om buiten te gaan spelen… dan halen we de mooiste potloden boven en zijn we meteen vertrokken voor een artistieke namiddag. Leer uw kleinkinderen het dorp van de Kerstman tekenen, download gratis onze Kerstkleurtekening of vertrek op verkenning van de Noordpool met ons gratis te downloaden kleurtekensjabloon vol met rendieren en Eskimo’s.

CREATIEVE ATELIERS :

Spelletjes allerhande zijn onvermijdelijk tijdens de Kerstvakantie! Amuseer u et het creëren van uw eigen winter tic-tac-toe spel en moge de beste winnen! Voldoende om lange winteravonden samen met uw gezin door te brengen.

UITSTAPPEN IN HET BOS OF IN DE BERGEN :

Op stap richting dorp Kerstman! Onmisbaar voor alle fans van deze speciale Kerstsfeer. Indien u het geluk heeft om in de Ardennen te wonen, profiteer dan van deze vakantie om een wandeling te maken tussen de besneeuwde houten chalets met hun schitterende decoraties. Laat uw kleinkinderen al deze geweldige ambachtslui ontdekken, plaatselijke culinaire specialiteiten proeven en de talloze handgemaakte voorwerpen ontdekken, voldoende om iedereen gelukkig te maken. En voor wie niet het geluk heeft om in de Ardennen te wonen, is een wandeling in het bos de ideale oplossing!

UITSTAP OP DE IJSPISTE :

Een beetje sporten om het warm te krijgen? Wie Kerstuitstap zegt, zegt ijspiste. Of uw oogappels nu fan zijn van de trippel axel of van de vrije figuren op hun eigen kontje, zij zullen met veel ongeduld hun schaatsen aantrekken. En hop, glijden maar!

SAMEN KERSTFILMS  BEKIJKEN :

Geen Kerstvakantie zonder het bekijken en herbekijken van cultfilms. We worden nooit moe van de Kerstverhalen die ons zo naar het Verre Noorden brengen. De Grinch kan zich dit jaar maar beter gedragen, dit jaar wordt Kerstmis nog feestelijker met avonturen waarvan uw oogappels zelf de helden zullen zijn.

 

Het leven van grootouders

De rituelen op woensdagnamiddag

Uw kleinkinderen zijn vaak bij u thuis op woensdagnamiddag? U wilt ze leuk bezighouden, maar u hebt soms geen inspiratie? Geen zorgen, hierbij een aantal activiteiten om samen met hen een leuke tijd te beleven!

Read More »
Non classé

Schilderen met wattenstaafjes (pointillisme)

Pointillisme is een schildertechniek waarbij kleine kleuraccenten naast elkaar worden aangebracht. De kleuren mengen niet op het canvas. Het mengen doe je met het oog en de kleuren vangen het licht. Hier is onze techniek om een ​​regenachtige middag magisch te maken!

Read More »
Te doen

10 leuke activiteiten voor de maand januari

December is altijd een bewogen maand. Na de eindejaarsfeesten is januari traditioneel een overgangsmaand naar een meer rustige periode. Maar welke activiteiten kan u alleen, met twee of met uw kleinkinderen doen om volop van deze nieuwe rust te genieten? Hierbij enkele hints!

Read More »
Non classé

Recept : madeleintjes

INGREDIËNTEN VOOR 12 stuks : 125 g boter 125 g bloem 125 g kristalsuiker 5 g bakpoeder 2,5 eieren 0,31 limoen, het sap BEREIDEN: Verwarm de

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?