Happy-Oma-Opa.be

6 tips & hints voor een onvergetelijke oudejaarsavond

Een geslaagde oudejaarsavond vraagt voorbereiding; de beste manier om er helemaal klaar voor te zijn, is het lezen van onze tips&hints. Laat het feest van het jaar maar komen!

 Organiseer een Geheime Santa:

Het principe van dit spel is een lotje te trekken met de naam van één van de genodigden en hem/haar een cadeau te kopen. Tot op D-day weet niemand wie voor wie een cadeau moet kopen, dat blijft geheim. Meestal wordt er op voorhand een bedrag afgesproken, zodat iedereen een cadeau krijgt van ongeveer dezelfde waarde. Tegelijk gezellig en spannend!

Bepaal een dresscode:

Opteer voor een chique feest en nodig iedereen op zijn “Paasbest of beter gezegd Kerstbest”; of speel het cool en nodig iedereen uit in pyjama. Tenzij u nog gekker uit de feesthoek wilt komen? Stel uw gasten dan voor zich te verkleden als Kerstman of elfje, trek uw mooiste kerstpulls aan of investeer in een heus rendierpak! U kleinkinderen zullen het feesten zoveel leuker vinden!

Kies voor een eenvoudig menu:

Omdat u ook het recht heeft om van de avond te genieten! Maak een grote kom Kerstpunch klaar, voorzie eenvoudige en snelle hapjes en dien een klassiek kalkoen op als hoofdgerecht. Eenmaal in de oven, hoeft u er niet meer de hele tijd mee bezig zijn en kunt u uw gasten vervoegen. Ook het nagerecht kunt u op voorhand klaarmaken!

Denk ook aan de decoratie van uw huis en uw tafel:

Voor Kerstmis mag het gerust een beetje meer zijn. Verzamel voldoende om uw huis te versieren, zowel binnen als buiten. Hoe meer guirlandes, slingers, figuurtjes met de Kerstman, kerstballen…. Hoe beter! Laat u gerust gaan. U kunt ook uw tafel versieren maar zorg er wel voor dat u nog vlot en gemakkelijk aan tafel kan zitten en eten.

Maak een playlist:

Hiervoor geven wij u een steuntje in de rug: ontdek hier onze Kerstspeellijst, ideaal om als achtergrondmuziek te gebruiken tijdens de Kerstmaal ofwel lekker luid na de feestmaal om te dansen en het plezier langer te laten duren. Want inderdaad, het gaat toch om een feest, dus waarom niet dansen?

Maak Kerstspelletjes klaar:

Denk aan uw kleinkinderen! U zal voor wat ontspanning moeten zorgen… wie weet ook even leuk voor de volwassenen! Voorzie gezelschapsspellen, een schattenjacht, woordraden, of alles wat u kan bedenken.

 Geschreven door  Lisa David

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?