Happy-Oma-Opa.be

Kerstfeest: 25 originele cadeau-ideeën voor uw kleinkinderen

Elke Kerstmis opnieuw hetzelfde verhaal. Een cadeau vinden wordt een echte kopzorg, uw kleinkinderen hebben immers al zoveel spellen en speelgoed gekregen van Sinterklaas. Om uw taak te verlichten, geven wij u 25 ideeën die hen tijdens de eindejaarsfeesten nog een stukje magie kunnen brengen.

Voor curieuze en gepassioneerde kleinkinderen :

Een telescoop: het heelal is voor kinderen een mysterieus en fascinerend concept. Er bestaan tegenwoordig telescopen speciaal ontworpen voor de allerjongsten. Zij kunnen met zo’n telescoop de sterren bewonderen en misschien zelfs ook een of ander planeet uit ons zonnesysteem spotten.

Een microscoop: er is het oneindig grote, maar ook het oneindig kleine is boeiend om te ontdekken. Hier ook vindt u microscopen die speciaal werden ontworpen voor uw kleinkinderen.

Een chemiekoffer: proeven uitvoeren en observeren hoe de verschillende elementen reageren kan ontzettend boeiend en leerrijk zijn. Opgelet, dergelijke educatieve spelletjes vragen wel wat begeleiding.

Een programmeerbare robot: er bestaan tegenwoordig kleine robots met een programmeerbaar gedrag. Het blijft eenvoudig, maar des te plezanter. Uw kinderen leren zo de eerste stappen van het programmeren.

Een interactieve wereldatlas: meer leren over de wereld, de verschillende regio’s en wat men allemaal waar vindt. Dit alles op een interactieve wijze, bv. met behulp van een spraakwijzer. Uren gepassioneerde ontdekkingstochten verzekerd.

En set nationale vlaggen: de vlaggen van de verschillende landen zijn fascinerend voor de meeste kinderen. Er bestaan spellen om ze te herkennen en te identificeren.

Een puzzelkaart van België: een puzzel van ons mooi landje. Wat beter voor uw kleinkinderen om op een superleuke manier ons land te ontdekken.

Een koffer insectenjager: een koffer en instrumenten om op insectenjacht te gaan. Uw kleinkinderen kunnen er op een veilige en vriendelijke manier insecten mee vangen en zo van dichtbij de vele minuscule bewoners van onze tuinen en bossen bekijken.

 

Voor kleinkinderen met veel verbeelding en contemplatie :

Een vertelstem voor de allerkleinsten: voor de allerkleinsten bestaan er vocale vertellers die hen het plezier van woorden en verhalen leren ontdekken. Perfect om hun verbeeldings- en taalkracht mee te helpen ontwikkelen.

Een verhaaldoos: kinderen de kans geven zelf een verhaal ineen te steken en het dan te horen vertellen door professionele verhaalstemmen. Onmisbaar voor kleinkinderen met veel verbeelding.

Een lamp met magische was: mooi, rustgevend en fascinerend om naar te kijken.

Een verhaalprojector: kleine dia’s om in een zaklamp te steken, sprookjes om rechtstreeks op uw smartphone te downloaden. En hop, elke avond een nieuw verhaal voor uw kleinkinderen.

Een magneti-book: als ze nu ‘ns zelf een verhaal zouden maken? Met een magneti-book plaatsen uw kleinkinderen zelf de magneten van personages in verschillende scènes. Daarna kunnen zij hun verbeelding de vrije loop geven!

 

Kleinkinderen met artistiek- en bouwtalent :

Een zaklamp om zelf in elkaar te steken: een zaklamp in de kamer, da’s leuk. De zaklamp zelf in elkaar steken, dat is nog leuker! En hiermee zal uw kleindochter/-zoon meteen de basisprincipes van elektrische geleiding onder de knie krijgen!

Een Lego challenge boek: uw kleinkinderen weten niet meer wat te doen met hun legostukjes? Dit is een mooie manier om hen weer zin en inspiratie te geven en hen terug aan het spelen te krijgen.

Een pottenbakatelier: pottenbakken is niet voorbehouden enkel voor volwassenen. Ook uw kleinkinderen kunnen gepassioneerde pottenbakkers worden. En samen wordt het nog zoveel leuker.

Bouwset hut: een eigen hut hebben zal uw kleinkinderen zeker blij maken. Zelf hun eigen hut kunnen bouwen zal het plezier meer dan verdubbelen!

Te monteren hangverlichting: deze verlichting zorgt voor een zacht licht in de kamer van uw kleinkinderen en zal er hen elke dag aan herinneren dat zijzelf dit licht het leven hebben gegeven!

 

Voor melomane kleinkinderen :

Een koptelefoon met dierenoortjes: in dit geval kunnen we spreken van melomanen met stijl. Met zo’n koptelefoon luisteren ze naar hun favoriete muziek en verhalen met een heel aparte eigen look!

Een synthesizer: leuk om alle noten te verkennen maar nog leuker en boeiender om er talloze verschillende klankkleuren en klankmodulaties mee te ontdekken.

Een dansend muziekdoosje: een klein muziekdoosje met bovenaan een mechanisme dat figuurtjes laat “dansen”. Schitterend en fascinerend voor uw kleinkinderen.

 

Voor uw “groene” kleinkinderen :

Een tweedehandsboek: waarom alles nieuw kopen terwijl men tweedehands ook pareltjes kan vinden? Een oud boek bijvoorbeeld, altijd mysterieus en geheimzinnig.

Een Oxfam-speelgoed: hier ook kan u speelgoed vinden dat uw kleinkinderen zeker heel leuk zullen vinden en hiermee draagt u ook bij tot het verminderen van overconsumptie.

Een WWF-troeteldier: bescherm de uitstervende diersoorten en geef uw steun door een pluche van zo’n diersoort te kopen en te schenken aan uw kleinkinderen. Een zinvolle manier om bij te dragen aan een betere toekomst!

 

Geschreven door François genette

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?