Happy-Oma-Opa.be

6 Kerstmarkten om samen met uw kleinkinderen te bezoeken

Haal uw wanten uit de kast, uw warmste paar kousen en trek een lekker warme jas aan want het is zover …  de Kerstmarkten zijn open en daar zijn we heel blij mee! Elke markt zijn eigen winterpret, hierbij 6 markten in België die u absoluut niet mag missen.

Kerstmarkt in Luik:

De Vurige Stad ontvangt ons altijd met open armen, maar tijdens de feesten is het er nog gezelliger dan anders. De stad die nu al 32 jaar de grootste Kerstmarkt van België welkom heet, weet als geen ander hoe sfeer te brengen. En niet zomaar sfeer! Men gaat er om te kuieren, op zoek naar het ideale cadeau voor de feesten, om rond te lopen in een feeërieke sfeer tussen de 200 houten chalets en er de plaatselijke specialiteiten te proeven. Men vertrekt nooit uit Luik zonder tussen twee glazen warme wijn door een typische ‘péket’ te hebben geproefd! Of zonder een bezoek aan de ijspiste te brengen die zoals elk jaar op de Place Saint-Lambert zal prijken.

Van 25 november tot 27 december 2021

Kerstmarkt in Antwerpen:

De mooie Kerstmarkt van Antwerpen strekt zich uit tussen de Groenplaats en de historische Grote Markt, de centrale markplaats daterend uit de XIIde eeuw. De indrukwekkende architectuur van de Vlaamse Renaissance is nog imposanter met de schitterende verlichting. De Kerstmarkt biedt een honderdtal stands met lekkere hapjes, warme dranken, decoratie-artikelen, kledij en diverse ambachten en kunsten. De meest populaire lekkernijen maken zeker gebruik van Belgische chocolade of de iconische desserten zoals onze typische smoutebollen.

Van 4 december 2021 tot 2 januari 2022

 

Kerstmarkt in Maredsous:

In de provincie Namen is een bezoek aan de Abdij van Maredsous een absolute aanrader. Sinds 19 november ll. herbergt de Abdij de achtste editie van zijn ondertussen traditioneel geworden Kerstmarkt. Met meer dan 60 stands, een openlucht ijspiste van 300 m² en een gezellige brasserie, ingericht in een chalet in massief hout.

Van 19 november 2021 tot 26 december 2021

 

Kerstmarkt in Durbuy:

Durbuy wordt vaak de kleinste stad van België genoemd, maar weet als geen ander hoe de zaken gezellig en origineel aan te pakken. Bij het naderen van de feesten wordt Durbuy een ware sprookjesstad met in het historisch centrum een feeërieke Kerstmarkt. U vindt er een zestigtal chalets verspreid in de kleine pittoreske steegjes. In het Boudewijnpark kan u zich lekker uitleven op de speciaal voor deze periode geïnstalleerde ijspiste.

Van 26 november 2021 tot zondag 9 januari 2022

Kerstmarkt in Brussel:

Met een perfect evenwicht tussen traditie en moderniteit, is de Winter Pret kerstmarkt in het hart van Brussel een van de meest gegeerde in Europa. Vijf weken lang bieden 225 chalets u echte schatten en laten ze uw ogen en smaakpapillen tintelen. Men proeft er gerechten uit de hele wereld en men vindt er zeker een origineel geschenk om te geven of zelf te krijgen. Met het vallen van de nacht wordt de Kersmarkt nog zoveel feeërieker met zijn schitterende en verlichting en decoratie, een puur magisch moment verzekerd.

Van 26 november 2021 tot 2 januari 2022 

Kerstmarkt in Brugge:

Fijne gastronomie, chocolade, nougat, dranken maar ook kunstambacht, houten speelgoed, kerstdecoratie en seizoenskleding … dit en nog veel meer zal u kunnen ontdekken in de talkrijke kleine chalets op de schitterende Brugse Kerstmarkt. De Kerstmarkt is alle dagen open en zal u laten genieten van een super gezellig moment, met op de afspraak een heerlijke warme chocolade (of warme wijn), waarom ook niet geroosterde kastanjes… U kunt er ook  een paar originele koopjes doen in een vrolijke eindejaarssfeer. Het ideale moment om de Kerstmarkt in Brugge te bezoeken is op het einde van de namiddag bij het vallen van de nacht wanneer de verlichtingen de eeuwenoude gebouwen letterlijk en figuurlijk in al hun schoonheid laten schitteren. Een betoverende sfeer en een magisch moment!

Van 26 november 2021 tot 9  januari 2022

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?