Happy-Oma-Opa.be

5 soorten collecties om met uw kleinkinderen te beginnen

Sinds enige tijd is verzamelen weer volledig ‘in’. Leuk om te doen en fascinerend om naar te kijken. Voor u als grootouders een originele hobby om voor te stellen aan uw kleinkinderen. Maar wat kan u allemaal verzamelen? Hierbij een aantal ideeën!

“Hallo Pappie, kom snel binnen, ik moet jou een nieuw stuk tonen”. Hoe zou u het vinden om zo onthaald te worden door uw kleinzoon of kleindochter? Een verzameling starten staat gelijk met verwachtingen en enthousiasme elke keer u hen zal zien!

Klassieke verzamelingen :

Postzegels

Er bestaan  vandaag de dag vele soorten postzegels. In België bijvoorbeeld worden zegels in verschillende thema’s onderverdeeld. Dat kan gaan van dieren tot symbolische plekken of typische landschappen. Uw kleinkinderen zullen dus hun favoriet thema kunnen kiezen. De Belgische post ondersteunt trouwens deze hobby/passie door talrijke toegewijde websites voor te stellen: https://www.bpost.be/nl/filatelie

Muntstukken

U kunt bijvoorbeeld een verzameling starten door u te concentreren op de euro-muntstukken. Deze hebben inderdaad elk een zijde verbonden met een land uit de Europese Unie. Met het vrije verkeer van stukken, is het gemakkelijk om ze te vinden en te verzamelen. Een schat die de ogen van uw kleinzonen en – dochters zal doen blinken!

Postkaarten

Een gemakkelijke manier om het contact met uw kleinkinderen te bevorderen. Zo kan u hen een postkaart sturen elke keer u op reis gaat. Vraag hen om hetzelfde te doen. U zal uw collectie kunnen uitbreiden en elke keer een kaartje dichter bij elkaar staan.

Ludieke verzamelingen :

Stripverhalen

Een verzameling zowel voor kleinkinderen als grootouders, als u tenminste enig interesse voor dit genre heeft. Stripverhalen zijn er in een oneindig aantal stijlen en verschillende universums. Daarbij moet u wel weten dat deze verzameling wat kostelijker kan worden.

Modelauto’s

Gemakkelijk om te vinden in de speelgoedwinkel. U vindt er in alle kleuren, van alle bestaande merken en in alle maten. Verwacht wel dat uw kleinkinderen het niet zullen kunnen laten om ermee te spelen.

Originele verzamelingen :

Wekkers

Of ze nu digitaal of mechanisch zijn, wekkers zijn voorwerpen met zeer diverse en typische vormen. Wekkers verzamelen is trouwens een uitstekende motivatie om samen met uw kleinkinderen op rommel- of vlooienmarkten te gaan rondneuzen!

Plannen en kaarten

Nog een mooie manier om plekken te ontdekken zonder te moeten reizen. Plannen en(of) kaarten kunnen heel sterk van aard verschillen (geografisch, geologisch, kadastraal, enz…). Zij zijn vaak gekleurd en fascinerend door de vele informatie die ze bevatten.

Hoeden

Hoeden bestaan in alle vormen en zijn van alle tijden. Samen met uw kleinkinderen hoeden verzamelen kan tegelijk spannend en hilarisch zijn .. tenminste als u zelf alle hoeden opzet!

Hebt u andere verzamelideeën? Of hebt u al een verzameling gestart? Deel het met ons!

 

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?