Happy-Oma-Opa.be

4 manieren om aan uw kleinkinderen een familiespirit door te geven

De beste manier blijft de voorbeeldfunctie en dat betekent dat opnieuw alles op uw schouders rust. Zonder de familie te moeten bijeenroepen voor alles en nog wat, ziehier enkele tips om het familieleven een leuke boost te geven.

  • Het verjaardagsalarm

Creëer en klein familiekalender en stuur bij elke verjaardag ‘s morgens een sms naar alle generaties om bv. de 12 jaar van Louisa of de 89 jaar van uw moeder aan te kondigen. U kinderen leven volgens een druk schema, hen deze sleuteldatums herinneren zal voor hen een echte steun zijn.

 

  • Breid de familie uit

Familie, dat zijn ook vrienden van vrienden van vrienden van al diegenen die u liefhebt. Soms kan een koppel vrienden uitnodigen op een familie-etentje voor heel wat bijkomend plezier zorgen. Het geheim: laat niemand praten over politiek, verkiezingen of de voornaam van de toekomstige baby.

  • Stem “familiespirit”!

Wanneer het familieleven afbrokkelt… Wanneer de enen geen aandacht meer hebben voor de anderen… Wanneer u zou willen roepen STOOOP… dan hebben we de oplossing! Op het einde van een familie-etentje of per sms vraagt u aan iedereen zijn/haar idee te geven over wat voor hen “familieleven” betekent. Het gaat om dat klein “trucje” dat ze graag zouden zien gebeuren. Met een beetje geluk vertrekt u misschien voor een wereldreis op de rug van een giraf.

 

  • Het telefoontje naar de Grootouders

We horen het u van hier al zeggen “Heb je naar je Oma gebeld?” En u heeft meer dan gelijk. Grootouders of overgrootouders bellen, maakt deel uit van het familieleven, maar u kan uw kinderen en kleinkinderen ook een meer moderne vorm voorstellen, door hen er zelf bij te betrekken. Wie zijn kinderen om de haverklap fotografeert, kan bv. een foto sturen naar heel de familie en zeker naar de Grootouders. Wie gek is op tekenverhalen haalt u over om er eentje heel speciaal uit te kiezen en te laten zien aan zijn/haar Opa. Wie vaak op reis gaat krijgt de opdracht elke keer een souvenir mee te brengen. Moraliteit: een telefoontje is niet verplicht… zolang er ook op een andere manier voldoende aandacht is!

 

 

 

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?