Happy-Oma-Opa.be

Peanut Day, de boost voor het gezinsleven

Een niet geleegde vaatwasser, herhaaldelijk gekibbel rond het opblaaszwembad of de zoveelste klacht van iemand die “altijd alleen de boodschappen doet”, en het is de rust van het hele huis die een deuk oploopt! Om de boel te kalmeren en de temperatuur te verlagen, is hier uw geheime wapen: een concept dat vastzit in verkenningskampen en geschikt is voor alle gezinnen: “Peanut Day”!

Hoe de geheime pinda te gebruiken?

Schrijf de voornamen van alle leden van uw kleine troep op evenveel kleine stukjes papier. Schud de papieren in een strohoed en laat ze er elk één trekken. Precies op dat moment worden ze allemaal de ‘geheime pinda’ van de die hen bij toeval wordt toegeschreven. Met andere woorden: gedurende één dag zal elk gezinslid de missie hebben om zijn beschermeling te plezieren… maar zonder opgemerkt te worden! Ga spontaan weg om iemand te helpen, bied een lolly aan, deel vriendelijke woorden uit, vouw een handdoek open op het strand, zaai de meloen van de kleine … En zet bij het aperitief de maskers op! Iedereen bekent en onthult de voornaam van de persoon die deze schattige attenties gedurende de dag heeft gekregen.

Waarom werkt het altijd?

Welnu, om niet te worden blootgesteld, moet je je pinda’s bedriegen door ook voor anderen te zorgen. Laten geloven dat zijn pinda een andere is. Onverwacht resultaat: alle generaties klauteren om niet ontmaskerd te worden, elkaar bedriegen met vooraf gezette dekens, boodschappen voor het hele huis, boeketten bloemen en kranten op het kussen, opgeruimde kamers, bereide aperitieven of opgeruimde strandlakens. En, noch één, noch twee, het gezinsleven wordt het leven waar we altijd van hebben gedroomd! Als je net als wij denkt dat dit het idee van de eeuw is, plaats het dan zo snel mogelijk, een dag, een weekend, een week, een heel leven en – alsjeblieft! – breng al je vrienden op de hoogte die gezinshoofd zijn! Gegarandeerd effect: er zal niemand meer zijn die vergeet hoeveel geluk hij heeft, en ook niet alles wat het leven in petto heeft voor mooie momenten! Het is jouw beurt !

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?