Happy-Oma-Opa.be

Hoe vindt u uw plek als u stiefgrootouders bent ?

Als u stiefgrootouders bent, is het niet altijd gemakkelijk om uw plek te vinden. Gemengde gezinnen worden nu inderdaad gemeengoed en dit nieuwe gezinsmodel vormt soms een echte uitdaging. Iedereen moet kunnen zicht integreren om een ​​verenigd gezin te blijven waar iedereen kan floreren.

Advies van een psycholoog:

  • Handel vriendelijk door aan te bieden om te helpen en interesse te tonen in hun leven, behoeften en interesses.
  • Grijp elke gelegenheid (verjaardag, feestjes, feestdagen) om nieuws te krijgen via de telefoon of op sociale netwerken. Het kind zal, net als zijn ouders, uw positieve aandacht opmerken en het idee zal aanslaan.
  • Dwing een tiener niet om naar u toe te komen als ze dat niet willen. Blijf op hem letten en laat hem zien dat hij een andere keer kan komen.
  • Tot slot is de steun van uw partner essentieel. Hij of zij zal uw beste bondgenoot zijn bij het vinden van uw plek in dit nieuwe gezinspatroon.

Het is duidelijk dat er niet echt een magisch recept is om uw rol als stiefgrootouders te temmen. Elke situatie is inderdaad anders, maar over het algemeen raden we veel welwillendheid, geduld, luisteren en nederigheid aan. En laat vooral uw bereidheid zien om de rol van grootouders op zich te nemen en de kleintjes te integreren zoals uw eigen kleinkinderen. Vertrouwen en gehechtheid komen dan vanzelf.

 

En u, hoe heeft u uw plek als stiefgrootouder gevonden?

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?