Happy-Oma-Opa.be

Hoe een QR-code lezen ?

Dat was het dan, sinds 1 november is de verlenging van de gezondheidspas van kracht en kunnen we je op steeds meer plekken vragen. Een van de eenvoudigste sesamzaadjes, naast het papieren formaat, is het presenteren van een QR-code. Wat is een QR-code? Hoe lees je een QR-code? Hoe kunt u uw gezondheidspas op dit formulier overleggen? Dit zijn allemaal vragen die we onszelf terecht kunnen stellen.

Wat is een QR-code?

U heeft er al een paar gezien. Maar als, onthoud! Op advertenties, in kranten, op restauranttafels, in musea, enz. De QR-code verspreidt zich mooi in onze ruimtes.

“Quick Response Code”, mijn naam is “QR-code”

De afkorting QR-code komt uit het Engels. Het is letterlijk code voor een snelle reactie. Met andere woorden, dit nogal specifieke vierkant wordt heel snel gedecodeerd. Veel completer en veiliger dan een gewone barcode, kan het ook veel meer gegevens bevatten. Bovendien verbindt de QR-code, duidelijk herkenbaar aan de punten en lijnen in zwart-wit, een fysiek element (de QR-code zelf) rechtstreeks via internet met een virtueel element.

Wat is het nut van het lezen van een QR-code?

 De marketingprofessionals begrepen het heel snel omdat ze het al vroeg in de reclame te pakken hadden. De mogelijkheden van de QR-code zijn eindeloos. Het meest gebruikte gebruik van de QR-code is het verwijzen naar een site of webpagina.

Hoe een QR-code lezen?

U bezoekt een boeiende tentoonstelling en krijgt onder een werk te horen: “door deze code te flashen, weet u meer”. Uw nieuwsgierigheid is gewekt, maar… hoe doet u dat? Het is heel simpel.

1. Houd uw smartphone gereed. Zet uw camera aan

2. Richt uw camera op de QR-code Het is beter om heel statisch te zijn, om er zeker van te zijn dat de code correct wordt gelezen.

3.Er verschijnt een tabblad Klik erop Tadaaam!

Laten we het teste dat u weet hoe u een QR-code moet lezen :

Omdat we het graag zien dat u het in de praktijk brengt. Weet u hoe uw de onderstaande QR-codes moet lezen ? 

 

Is het gelukt ? Gefeliciteerd! U hebt nu de basis van wat een QR-code is.

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?