8 dingen om je kleinkinderen te leren

Er zijn dingen die je niet mag vergeten. Leer uw kleinkinderen enkele basisprincipes die hen zullen helpen om nog gemakkelijker door het leven te gaan. Met, in een klein hoekje van hun hoofd, de herinnering dat jij ze “een lesje” in de grondbeginselen gaf.

De schoenveters strikken als een grote

Dit wordt fijne motoriek genoemd.Als uw kleinkinderen rond de leeftijd van 5 jaar kunnen buigen, krullen en trekken, dan is dit een goed moment om ze hun eerste krullen te laten doen.

Zet een bankettafel op

3 bestek aan de rechterkant, 3 bestek aan de linkerkant en voor het glas begint het helemaal opnieuw!Geef uw kleinkinderen een echt lesje over het onderwerp door de situaties te tekenen en ze vervolgens in praktijk te brengen.

Maak een onberispelijke dasknoop

Stel je voor dat elke ochtend dat je kleinzoon zijn stropdas knoopte, hij iets in gedachten had voor jou, zijn grootvader. Stel je voor dat hij op elk belangrijk moment van zijn leven zijn stropdas met waardigheid zal dragen dankzij jou. Beter, stel je voor dat hij op een dag jouw methode doorgeeft aan zijn kleinzonen… Kies een oude stropdas, roep je kleinzoon op en stuur hem jouw methode, die onvermijdelijk uniek zal zijn omdat er wordt gezegd dat alle mannen hun eigen tips hebben.

Weten hoe je een zoom moet naaien

Over het thema “tradities die verloren gaan” weet je veel, dus zet jezelf in actie met je kleinkinderen die ALLEN moeten (jongens en meisjes, pariteit en taakverdeling verplichten) weten hoe je een zoom moet naaien. zal beoordelen wanneer het zover is, dat wil zeggen misschien over 20 jaar en zeker in geval van overmacht. En die dag zullen ze kunnen zeggen, als mijn grootmoeder er niet was geweest..

De juiste groenten kiezen (met je ogen)

De eerste die een tomaat proeft, heeft verloren. Het doel van het spel? Weten hoe je groenten met de ogen moet kiezen: de tomaat moet een beetje paars zijn; de avocado met zijn kleine zwartgeblakerde dop; de aardappel in de meest gekke vorm; wat wortelen betreft, die zijn niet moeilijk… Ieder zijn eigen methode, als je ze maar de juiste seizoenen aanleert, en vooral om met de ogen te kiezen.

Wax een paar schoenen zoals de Engelsen

We herkennen een goed verzorgde man aan zijn schoenen, een adagium dat ook geldt voor vrouwen die, in de nieuwe generaties, onderworpen zijn aan de codes van de professionele wereld … en goed verzorgde schoenen! Ze hebben nodig: – Een stevige, luchtdichte en gemakkelijk toegankelijke doos. De overtuiging dat schoenpoetsen een dagelijkse bezigheid is en zeker geen uitzonderlijk project voorbehouden aan regenachtige dagen.

Leer ze fietsen

Je zult veel geduld nodig hebben, maar het idee alleen al dat je kleinkinderen hun eigen kinderen kunnen vertellen “mijn grootvader heeft me leren fietsen” zou je alle energie moeten geven die je nodig hebt. Als je begint te leren, ga er dan helemaal voor door het kind te trainen totdat hij echt kan fietsen, want het is een van de weinige disciplines die uw kleinkinderen in het begin niet alleen kunnen doen.Daarvoor heeft u nodig: tijd + een fiets (gerepareerd, opgeblazen, schoongemaakt) + een goede rug (vergeet niet te strekken voor en na de trainin

Het leven van grootouders

De rituelen op woensdagnamiddag

Uw kleinkinderen zijn vaak bij u thuis op woensdagnamiddag? U wilt ze leuk bezighouden, maar u hebt soms geen inspiratie? Geen zorgen, hierbij een aantal activiteiten om samen met hen een leuke tijd te beleven!

Lezen»
Non classé

Schilderen met wattenstaafjes (pointillisme)

Pointillisme is een schildertechniek waarbij kleine kleuraccenten naast elkaar worden aangebracht. De kleuren mengen niet op het canvas. Het mengen doe je met het oog en de kleuren vangen het licht. Hier is onze techniek om een ​​regenachtige middag magisch te maken!

Lezen»
Te doen

10 leuke activiteiten voor de maand januari

December is altijd een bewogen maand. Na de eindejaarsfeesten is januari traditioneel een overgangsmaand naar een meer rustige periode. Maar welke activiteiten kan u alleen, met twee of met uw kleinkinderen doen om volop van deze nieuwe rust te genieten? Hierbij enkele hints!

Lezen»
Non classé

Recept : madeleintjes

INGREDIËNTEN VOOR 12 stuks : 125 g boter 125 g bloem 125 g kristalsuiker 5 g bakpoeder 2,5 eieren 0,31 limoen, het sap BEREIDEN: Verwarm de

Lezen»
Het leven van grootouders

Hoe uw herinneringen van uw kleinkinderen bewaren

Wat is er mooier dan naar souveniralbums, video’s of tekeningen te kijken die door de kleinkinderen zijn gemaakt om de goede tijden te herinneren? Er zijn veel manieren voor grootouders om herinneringen te creëren, maar ook voor kleinkinderen om hun grootouders bij te houden.

Lezen»
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?