Happy-Oma-Opa.be

8 dingen om je kleinkinderen te leren

Er zijn dingen die je niet mag vergeten. Leer uw kleinkinderen enkele basisprincipes die hen zullen helpen om nog gemakkelijker door het leven te gaan. Met, in een klein hoekje van hun hoofd, de herinnering dat jij ze “een lesje” in de grondbeginselen gaf.

De schoenveters strikken als een grote

Dit wordt fijne motoriek genoemd.Als uw kleinkinderen rond de leeftijd van 5 jaar kunnen buigen, krullen en trekken, dan is dit een goed moment om ze hun eerste krullen te laten doen.

Zet een bankettafel op

3 bestek aan de rechterkant, 3 bestek aan de linkerkant en voor het glas begint het helemaal opnieuw!Geef uw kleinkinderen een echt lesje over het onderwerp door de situaties te tekenen en ze vervolgens in praktijk te brengen.

Maak een onberispelijke dasknoop

Stel je voor dat elke ochtend dat je kleinzoon zijn stropdas knoopte, hij iets in gedachten had voor jou, zijn grootvader. Stel je voor dat hij op elk belangrijk moment van zijn leven zijn stropdas met waardigheid zal dragen dankzij jou. Beter, stel je voor dat hij op een dag jouw methode doorgeeft aan zijn kleinzonen… Kies een oude stropdas, roep je kleinzoon op en stuur hem jouw methode, die onvermijdelijk uniek zal zijn omdat er wordt gezegd dat alle mannen hun eigen tips hebben.

Weten hoe je een zoom moet naaien

Over het thema “tradities die verloren gaan” weet je veel, dus zet jezelf in actie met je kleinkinderen die ALLEN moeten (jongens en meisjes, pariteit en taakverdeling verplichten) weten hoe je een zoom moet naaien. zal beoordelen wanneer het zover is, dat wil zeggen misschien over 20 jaar en zeker in geval van overmacht. En die dag zullen ze kunnen zeggen, als mijn grootmoeder er niet was geweest..

De juiste groenten kiezen (met je ogen)

De eerste die een tomaat proeft, heeft verloren. Het doel van het spel? Weten hoe je groenten met de ogen moet kiezen: de tomaat moet een beetje paars zijn; de avocado met zijn kleine zwartgeblakerde dop; de aardappel in de meest gekke vorm; wat wortelen betreft, die zijn niet moeilijk… Ieder zijn eigen methode, als je ze maar de juiste seizoenen aanleert, en vooral om met de ogen te kiezen.

Wax een paar schoenen zoals de Engelsen

We herkennen een goed verzorgde man aan zijn schoenen, een adagium dat ook geldt voor vrouwen die, in de nieuwe generaties, onderworpen zijn aan de codes van de professionele wereld … en goed verzorgde schoenen! Ze hebben nodig: – Een stevige, luchtdichte en gemakkelijk toegankelijke doos. De overtuiging dat schoenpoetsen een dagelijkse bezigheid is en zeker geen uitzonderlijk project voorbehouden aan regenachtige dagen.

Leer ze fietsen

Je zult veel geduld nodig hebben, maar het idee alleen al dat je kleinkinderen hun eigen kinderen kunnen vertellen “mijn grootvader heeft me leren fietsen” zou je alle energie moeten geven die je nodig hebt. Als je begint te leren, ga er dan helemaal voor door het kind te trainen totdat hij echt kan fietsen, want het is een van de weinige disciplines die uw kleinkinderen in het begin niet alleen kunnen doen.Daarvoor heeft u nodig: tijd + een fiets (gerepareerd, opgeblazen, schoongemaakt) + een goede rug (vergeet niet te strekken voor en na de trainin

Te doen

Recept pannenkoek

Ingrediënten : 250g bloem 4 eieren 50 cl melk 2 soeplepels suiker 1 snuifje zout 2 soeplepels olie Bereiding: In een kom, meng bloem, eieren,

Lezen»
Non classé

Recept pannenkoekgebak

Ingrediënten 8 tot 10 pannenkoeken 2 koppen verse room 1 kop suiker 4 eieren 1 zakje vanillesuiker 1 soeplepel bloem 1 snuifje zout 1 kop

Lezen»
Gezondheid

Think Pink

‘Wie zorgt voor jouw borsten?’: de nieuwe sensibiliseringscampagne voor de Mammotest Momenteel gaat minder dan 10 % van alle vrouwen in Brussel en Wallonië in

Lezen»
Non classé

Recept Sushi en Maki’s met tonijn en zalm

Voor deze internationale Sushi-dag, nodigen we u uit om te proberen samen met uw kleinkinderen de topper van de Japanse keuken klaar te maken: Japanse gestoomde rijst met sushi-azijn, gemodelleerd met de hand en afgewerkt met rauwe vis of versierd met vis en opgerold in een algenblad.

Lezen»
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?