Happy-Oma-Opa.be

Musea waar uw kleinkinderen zullen onthaald worden als koningen

Musea niet meer van deze tijd? Alvast niet de volgende 6 plekken die u vast en zeker zullen terugbrengen naar uw eigen kindertijd. Perfecte musea voor kleinkinderen en het hele gezin.

1. HET PREHISTOMUSEUM IN FLÉMALLE

Dit museum, vrij uniek in België, werd opgevat al een Avonturenpark over de prehistorie, rond de grot Ramioul. Gelegen in het hart van een natuurpark geklasseerd Natura 2000, strekt het domein zich uit over ongeveer 30 ha. U zal er het prehistorisch leven ontdekken alsof u er zelf bij was. Dit openluchtmuseum stelt oa. twee permanente tentoonstellingen voor, maar ook 13 tijdelijke expo’s, praktische ateliers voor heel het gezin, een speelplein alsook 8 km wandeling in volle natuur. Een plek om te ontdekken bij mooi weer! U vindt alle informatie op het internet.    

 

Adres: 128, rue de la Grotte, 4400 Flémalle

2. HET HERGÉMUSEUM IN LOUVAIN-LA-NEUVE

Hergé, deze ongelooflijke Belgische kunstenaar en schepper van de grootste helden uit de stripverhalen, waaronder de iconische stripheld Kuifje die aan geen enkele volwassene nog moet voorgesteld worden. Het museum verzamelt originele tekeningen, maar ook foto’s, documenten en objecten die het levensverhaal van de artiest vertellen. Een ideale plek voor stripfans. Vind alle info op de site.

Adres: 26, rue du Labrador, 1348 Louvain-la-Neuve

3. HET JAMES ENSOR HUIS IN OOSTENDE

U voorziet een paar dagen door te brengen aan de Belgische kust, of eendagstoerist te spelen aan de Noordzee? Dan moet u zeker een ommetje maken naar het huis van James Ensor, een museum gewijd aan de Oostendse kunstenaar, geboren in deze beroemde badplaats.

Dit gloednieuw onlangs gerenoveerd ervaringscentrum bevat het huis van James Ensor en vijf interactieve ervaringsruimtes waarin gezinnen helemaal tot in het hart van het werk van de schilder komen. U zal leven geven aan de schilderijen van Ensor, rommelen tussen zijn interieurobjecten en karnavalmaskers, snuffelen in zijn briefwisseling en foto’s. Daarna kunt u zijn authentieke leefplek en atelier ontdekken. Meer informatie op internet.

Adres: Vlaanderenstraat 29, 8400 Oostende

4. HET TREINMUSEUM IN BRUSSEL

“Train World” is niet alleen veel meer dan een treinmuseum, het is een ware ode aan de Belgische spoorwegen. Historische stukken, 3D-tentoonstellingen, authentieke spoorwegen, locomotieven… Dit museum op ware grote geeft u de kans een onvergetelijke moment mee te maken in het station van Schaarbeek. Na uw bezoek kan u lekker smullen in het museumrestaurant, waar u onthaald wordt in een zaal volledig gerestaureerd in de geest van de 19de eeuw.

Adres: 5, Prinses Elisabthplein, 1030 Schaarbeek

5. HET MEGALIETENHUIS IN WÉRIS

Wéris is bekend voor de schoonheid van zijn dorp, maar ook en vooral voor zijn dolmen- en menhirsite. Het Megalietenhuis stelt gezinnen een 5 km lange bucolische wandeling voor met als thema ”op zoek naar de verloren Dolmen”. Deze wandeling laat u het patrimonium van Wéris ontdekken. Een ware openluchtmuseum, deze wandeling geleid dor een gidsboekje is bestrooid met tal van observatievragen. Met de antwoorden zult u de verloren dolmen kunnen vinden.

Afspraak daarna in het museum, waar een interactieve zuil de kleinsten de kans geeft om hun kennis over het Neolithisch tijdperk te testen en de groteren meer informatie zal geven over het megalithisch veld. Meer info op de website.

Adres: Place Arsène Soreil 7, 6940 Wéris

6. HET AQUARIUM MUSEUM IN LUIK

Het Aquarium-museum in Luik heeft een nieuwe zaal geopend speciaal voor de kleinsten (tussen 0 en 5 jaar). Zij kunnen er op zoek gaan naar dieren en de typische houding en gedragingen ervan imiteren en analyseren. Alles in deze ruimte mag eindeloos worden aangeraakt en gemanipuleerd. Een deel van de zaal is bestemd voor baby’s van 0 tot 2 jaar, een ander deel voor peuters van 2 tot 5 jaar. Meer info op de internet.

Adres: Quai Édouard Van Beneden 22, 4020 Luik

Te doen

Spelletjes gemakkelijk thuis te organiseren

Ontdek spelletjes die gemakkelijk te organiseren zijn en die kinderen gemakkelijk onder elkaar kunnen spelen, los van de leeftijd (uzelf inbegrepen). Alle spelletjes kunnen in ploeg of met twee gespeeld worden. In dat laatste geval geldt: 1 ploeg = 1 speler!

Read More »
Lezen

Hoe op een goede manier een verhaal vertellen aan uw kleinkinderen?

U hebt zin om uw kleinkinderen een verhaal te vertellen en dat op de best mogelijke manier? Hierbij enkele tips om ze te verwonderen en helemaal mee te slepen in het verhaal dat u gekozen hebt of zelf verzonnen. Dinosaurussen, feeën… wat ook het thema is, uw kleinkinderen zullen aan uw lippen hangen!

Read More »
Non classé

Geniet unieke kortingen in 8 pretparken dankzij Happy Club

Voor een vakantie of een weekend samen met het gezin hoeft u niet perse ver te reizen om plezier te beleven met uw kleinkinderen. Bij de pretparken bij ons in de buurt gaan deuren wijd open en dankzij Happy Club hebben wij bij 8 onder hen exclusieve promoties bekomen om uw kleinkinderen en uw portefeuille veel plezier te bezorgen!

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?