Happy-Oma-Opa.be

Musea waar uw kleinkinderen zullen onthaald worden als koningen

Musea niet meer van deze tijd? Alvast niet de volgende 6 plekken die u vast en zeker zullen terugbrengen naar uw eigen kindertijd. Perfecte musea voor kleinkinderen en het hele gezin.

1. HET PREHISTOMUSEUM IN FLÉMALLE

Dit museum, vrij uniek in België, werd opgevat al een Avonturenpark over de prehistorie, rond de grot Ramioul. Gelegen in het hart van een natuurpark geklasseerd Natura 2000, strekt het domein zich uit over ongeveer 30 ha. U zal er het prehistorisch leven ontdekken alsof u er zelf bij was. Dit openluchtmuseum stelt oa. twee permanente tentoonstellingen voor, maar ook 13 tijdelijke expo’s, praktische ateliers voor heel het gezin, een speelplein alsook 8 km wandeling in volle natuur. Een plek om te ontdekken bij mooi weer! U vindt alle informatie op het internet.    

 

Adres: 128, rue de la Grotte, 4400 Flémalle

2. HET HERGÉMUSEUM IN LOUVAIN-LA-NEUVE

Hergé, deze ongelooflijke Belgische kunstenaar en schepper van de grootste helden uit de stripverhalen, waaronder de iconische stripheld Kuifje die aan geen enkele volwassene nog moet voorgesteld worden. Het museum verzamelt originele tekeningen, maar ook foto’s, documenten en objecten die het levensverhaal van de artiest vertellen. Een ideale plek voor stripfans. Vind alle info op de site.

Adres: 26, rue du Labrador, 1348 Louvain-la-Neuve

3. HET JAMES ENSOR HUIS IN OOSTENDE

U voorziet een paar dagen door te brengen aan de Belgische kust, of eendagstoerist te spelen aan de Noordzee? Dan moet u zeker een ommetje maken naar het huis van James Ensor, een museum gewijd aan de Oostendse kunstenaar, geboren in deze beroemde badplaats.

Dit gloednieuw onlangs gerenoveerd ervaringscentrum bevat het huis van James Ensor en vijf interactieve ervaringsruimtes waarin gezinnen helemaal tot in het hart van het werk van de schilder komen. U zal leven geven aan de schilderijen van Ensor, rommelen tussen zijn interieurobjecten en karnavalmaskers, snuffelen in zijn briefwisseling en foto’s. Daarna kunt u zijn authentieke leefplek en atelier ontdekken. Meer informatie op internet.

Adres: Vlaanderenstraat 29, 8400 Oostende

4. HET TREINMUSEUM IN BRUSSEL

“Train World” is niet alleen veel meer dan een treinmuseum, het is een ware ode aan de Belgische spoorwegen. Historische stukken, 3D-tentoonstellingen, authentieke spoorwegen, locomotieven… Dit museum op ware grote geeft u de kans een onvergetelijke moment mee te maken in het station van Schaarbeek. Na uw bezoek kan u lekker smullen in het museumrestaurant, waar u onthaald wordt in een zaal volledig gerestaureerd in de geest van de 19de eeuw.

Adres: 5, Prinses Elisabthplein, 1030 Schaarbeek

5. HET MEGALIETENHUIS IN WÉRIS

Wéris is bekend voor de schoonheid van zijn dorp, maar ook en vooral voor zijn dolmen- en menhirsite. Het Megalietenhuis stelt gezinnen een 5 km lange bucolische wandeling voor met als thema ”op zoek naar de verloren Dolmen”. Deze wandeling laat u het patrimonium van Wéris ontdekken. Een ware openluchtmuseum, deze wandeling geleid dor een gidsboekje is bestrooid met tal van observatievragen. Met de antwoorden zult u de verloren dolmen kunnen vinden.

Afspraak daarna in het museum, waar een interactieve zuil de kleinsten de kans geeft om hun kennis over het Neolithisch tijdperk te testen en de groteren meer informatie zal geven over het megalithisch veld. Meer info op de website.

Adres: Place Arsène Soreil 7, 6940 Wéris

6. HET AQUARIUM MUSEUM IN LUIK

Het Aquarium-museum in Luik heeft een nieuwe zaal geopend speciaal voor de kleinsten (tussen 0 en 5 jaar). Zij kunnen er op zoek gaan naar dieren en de typische houding en gedragingen ervan imiteren en analyseren. Alles in deze ruimte mag eindeloos worden aangeraakt en gemanipuleerd. Een deel van de zaal is bestemd voor baby’s van 0 tot 2 jaar, een ander deel voor peuters van 2 tot 5 jaar. Meer info op de internet.

Adres: Quai Édouard Van Beneden 22, 4020 Luik

Non classé

Recept Sushi en Maki’s met tonijn en zalm

Voor deze internationale Sushi-dag, nodigen we u uit om te proberen samen met uw kleinkinderen de topper van de Japanse keuken klaar te maken: Japanse gestoomde rijst met sushi-azijn, gemodelleerd met de hand en afgewerkt met rauwe vis of versierd met vis en opgerold in een algenblad.

Read More »
Het leven van grootouders

Sleutels om ruzie tussen uw kleinkinderen op te lossen

U hebt het zeker meegemaakt als ouders, conflicten tussen broers en zussen zijn soms moeilijk op te lossen. Vandaag wordt u er als grootouder terug mee geconfronteerd met uw kleinkinderen. Hoe kan u best rust brengen wanneer zij ruzie beginnen te maken? Hierbij enkele hints om hiermee om te gaan.

Read More »
Non classé

In de Tuin in Juni: Wat Planten, Zaaien en Doen in Juni?

Als scharnier tussen het einde van de lente en het begin van de zomer, is juni de maand van de hoop. Het zonnetje is nu vaak op de afspraak en we krijgen onze eerste zomerkleurtjes. Maar we zijn er nog niet, het is nog geen vakantie, zeker niet voor uw tuiniershart dat in de komende maand zeker sneller zal kloppen

Read More »
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?