Happy-Oma-Opa.be

Van oktober de mooiste maand van het jaar maken!

Sinds we terug naar het liedje “Octobre” van Francis Cabrel hebben geluisterd, zijn we beginnen meeleven met oktober, geklemd tussen de start van het nieuwe schooljaar en Kerstmis, een mand waar niemand echt van wilt horen.

Daarom hebben we besloten er de mooiste maand van het jaar van te maken. En dat voor 7 redenen:

1/ Omdat de Herfstvakantie de vakantie is waar grootouders het vaakst op hun kleinkinderen moeten passen!

2/ Omdat de jacht op paddenstoelen eindelijk geopend is en er overal – werkelijk overal – te rapen vallen (bij Happy-Oma-Opa.be, houden we zoveel van paddenstoelen dat we voor u een echte gids/handleiding hebben gemaakt hier

Wel opletten geen paddenstoelen te plukken op privéterrein zonder voorafgaande toestemming van de eigenaar! Om meer te weten, lees hier onze gids ‘paddenstoelen plukken’

3/ Omdat u gemakkelijk onder u deken kunt blijven zonder u te moeten verantwoorden. Tussen augustus en oktober vermeerdert bij de Belgen de gemiddelde tijd in bed liefst met 1u15 (9u15 ipv 8u). Op dat ritme staat u eind november haast niet meer op!

4/Omdat bij gebrek aan een echte omhelzing, we kunnen beslissen om een boom te omhelzen…. De nieuwe trend ingevoerd door onze Japanse vrienden, genaamd sylvotherapie, stelt dat een boom omhelzen aanzet tot meditatie. Waarom niet, zeker als men er volop energie mee kan winnen en men zich terug kan verbinden met de natuur, zelfs onze kleinkinderen initiëren. 

5/ Omdat « Covidialitet » de nieuwe trend is. Te weten: de kunst om blij te zijn en het gezellig te maken, zelfs in tijden van Covid. Wij grijpen de kans om u eraan te herinneren uw interieur in de bloemen te zetten (boeket met grote herfstbladeren). En uw kleindochters waarschijnlijk overstelpt door het werk elke week te verrassen met een herfstboeket.

6/ Omdat ondanks het feit dat we alles positiever bekijkt het zo is dat hoe langer de herfst duurt, hoe sneller de winter nadert, hoe sneller 2021 achter ons zal liggen :

#1 Meetjesland bossen

De nieuwe wandelroutes in de bossen van het Meetjesland staan voor prachtige wandelingen en laten u de prachtige natuur van Oost-Vlaanderen ontdekken.

#2 Walenhoek

De talrijke bladbomen van de Walenhoek tooien zich met de meest schitterende kleuren. U vindt er een zeer gevarieerd landschap dankzij de talrijke kleine meren.

#3 La Roche aux Faucons

Dit bos onderscheidt zich door steile wandelpaden. Het bos bevindt zich op een hoogte, u kan er dus mooi panoramische foto’s trekken. Ga goed uitgerust op stap, want de wandelpaden worden niet zo goed onderhouden.

#4 Blaasveldbroek

Op stap met de (klein)kinderen? Dan is dit bos zonder twijfel het meest geschikte. Zij kunnen er eindeloos plezier beleven op de geïnstalleerde houten spelen. U kan er ook een herfstpicknick bestellen. Maar u kan uiteraard ook zelf uw ‘bevoorrading’ meenemen.

#5 Hallerbos

Het Hallerbos is een van de meest bekende bossen in ons land. Dit oud bos staat vooral bekend voor zijn wilde hyacinten.

 

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?