Happy-Oma-Opa.be

Raden is nog nooit zo makkelijk geweest met het Just One Game!

Spellen die draaien om de vereniging van ideeën zijn nooit gemakkelijk te spelen voor jongere kinderen, maar Just One is er zo een die zeer toegankelijk is vanaf de leeftijd van 7-8 jaar. De woorden die geraden moeten worden zijn allemaal vrij eenvoudig, en met jongere kinderen rond de speeltafel passen we vaak de woordkeuze aan zodat het woord begrijpelijk en bekend is bij het kind. Wij garanderen echt plezier en delen met uw kleinkinderen!

We leggen alles uit

In Just One moeten de spelers één voor heen een woord laten raden. Bij het begin van het spel worden 13 kaarten willekeurig gekozen om een stapel te vormen. De kaarten bevatten elk 5 woorden, die heel gewoon zijn.
Elke speler neemt een ezel en een viltstift mee. Eén speler zal worden aangewezen om het spel te beginnen, bijvoorbeeld Margaux. U legt een kaart met de beeldzijde naar beneden op haar ezel voor Marge en met de beeldzijde naar boven voor de andere spelers. U wijst dan een getal tussen 1 en 5 aan dat overeenkomt met het woord dat de andere spelers u moeten laten raden.

Quel mot recherche-t-on ici ?

Elke speler moet een woord op zijn ezel schrijven om u te helpen (met de klassieke regels van dit soort spel), maar voordat ze worden onthuld aan u, zullen de spelers elk hun ezel vergelijken en alle identieke woorden uitwissen!

Een nieuw woord om te raden

Je moet dan het woord vinden met de aanwijzingen die je hebt achtergelaten. Eén per speler als ze goed waren en elk een andere aanwijzing schreven, of weinig of geen als ze allemaal dezelfde woorden schreven.
Als het antwoord juist is, wordt de kaart open naast de stapel gelegd en verhoogt de teamscore met 1 punt. Als het antwoord fout is, wordt de kaart terug in de doos gestopt, samen met een extra kaart van de stapel, waardoor 2 punten van de mogelijke 13 verloren gaan. Als u besluit geen antwoord te geven, gaat alleen de huidige kaart verloren en wordt deze opgeborgen.
En zo verder tot het dek uitgeput is.

Er is een variant voor 3 spelers waarbij elke speler 2 pinnen neemt en dus 2 aanwijzingen moet geven.

Kortom, zoals u ziet is dit spel heel eenvoudig en garandeert het u veel plezier op woensdagmiddag, wij raden het u ten zeerste aan!

Ontdek de regels van het spel:

https://cdn.svc.asmodee.net/production-rprod/storage/downloads/games/justone/jo-fr01-rules-16122629216sQdp.pdf

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?