Happy-Oma-Opa.be

Onze raadgevingen om uw immuniteit te versterken alsook die van uw kleinkinderen!

De school is terug gestart, de dagen worden korter en kouder. En zoals elke keer tijdens deze periode van het jaar komen virussen en bacteriën op de proppen om ons het leven moeilijk te maken. Als grootouder moet u waakzaam zijn zowel voor uzelf als voor uw kleinkinderen. Daarom geven we een paar raadgevingen mee om uw immuniteit te versterken.

Een gezonde voeding, de basis

Een gezonde en evenwichtige voeding helpt het goed functioneren van uw lichaam en dat van uw kleinkinderen te onderhouden en bij uitbreiding uw immuniteitssysteem alsook dat van uw kleinkinderen. Uw darmflora speelt een cruciale rol bij het verdedigen van uw organisme. Indien uw darmflora goed werkt, bent u beter bewapend tegen virussen en bacteriën. Geef dus de voorkeur aan fruit en groeten, mager vlees in aanvaardbare hoeveelheden, vette vis rijk aan omega en kwaliteitsvolle vegetarische oliën.

Vitamines en mineralen

Bovenop een gezonde voeding, zorgt u best volop voor vitaminen met een heilzame werking op het organisme zoals vitamine A, C, D en E. Bijvoorbeeld een lekker glas vers sinaasappelsap bij het ontbijt zal uw immuniteitssysteem en dat van uw kleinkinderen een echte boost bezorgen.

Elementen zoals zink, magnesium, ijzer of nog selenium kunnen ook een gunstig effect hebben op uw immuniteitssysteem. Er bestaan specifieke voedingssupplementen, te koop in uw apotheek. Vraag echter steeds het advies van uw apotheker of arts vooraleer u deze supplementen gebruikt.

Regelmatige fysische activiteit

Studies bewijzen het, regelmatig actief sporten verbetert de bloedsomloop en versterkt de lichaamsweerstand. Twee uur lang cardio of uzelf uitputten is helemaal niet nodig, 30 minuten uw spieren in beweging brengen met activiteiten zoals stappen, yoga of nog zwemmen volstaat ruim.

Slaap en stress

Slaap is een belangrijke bondgenoot in de strijd tegen winteraandoeningen. Voldoende en rustig slapen zorgt voor een goed functioneren van uw immuniteitssysteem, zowel bij uzelf als bij uw kleinkinderen. Probeer ook hen een rustige en ontspannende omgeving aan te bieden. Een langdurige gespannen sfeer kan immers stress opwekken en dat kan een nefaste invloed hebben op het immuniteitssysteem.

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?