Happy-Oma-Opa.be

Welke activiteiten delen met uw kleinkinderen deze herfst?

Wandelen in het bos :

Breng uw kinderen naar en nabijgelegen bos om te genieten van het zicht en de klank van de natuur! Twijfel niet om tijdens uw wandeling bladeren of andere schatten op te rapen die de natuur u zomaar schenkt om er een onvergetelijke herinnering aan te beleven. U kan er zelfs thuis een andere activiteit mee te doen!

Wandelen is super gezond en ideaal om frisse lucht te scheppen. Indien u of uw kleinkind een hond heeft, is dat nog een bijkomende reden om samen buiten te gaan wandelen. Het belangrijkste wat grootouders en kleinkinderen kunnen doen is veel praten en communiceren. Dat gaat veel gemakkelijker en spontaner tijdens een gezamenlijke activiteit.

Lees samen uw favoriete kinderboek :

Laat de schermen aan de kant en haal een klassieker uit uw eigen jeugd boven om voor te lezen voor het slapengaan. Kies gelijk welke kinderklassieker, met een fantasierijke wereld en aantrekkelijke personages.

Haal oude familiefoto’s boven en uw persoonlijke video’s :

Configureer uw projector om oude dia’s te bekijken of leg u comfortabel neer in de zetel om samen een marathon kijken-naar-huisfilms te houden. Voor kleinkinderen is dit een leuke manier om eens een blik te gooien op hun grootouders toen die zelf jong waren.

Samen een gezelschapsspel spelen :

De Herfst heeft een heel eigen meteo en dat is vaak een uitstekende gelegenheid om samen een gezelschapsspel te spelen. Op het programma veel plezier, lachbuien en soms suspense, zelfs wat spanning (uiteraard te vermijden indien er een slechte verliezer mee aan tafel zit!) .

Organiseer zelf creatieve ateliers :

U kunt ook samen creatieve atelier houden: creëer en maak armbandjes, halskettingen, gommen of zelfs mutsen. Niet alleen leuk om te doen, maar ook iets nuttig is dat men kan bijhouden en gebruiken. Ook ideaal om uw kleinkinderen eraan te herinneren dat ze geniale grootouders hebben met wie ze superleuke ervaringen kunnen delen! Afspraak op de woensdagateliers om vele nieuwe ideeën te ontdekken.

 

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?