Happy-Oma-Opa.be

Activiteiten om in de tuin te doen met de kleinkinderen

Het weer wordt koeler en we brengen minder tijd buiten door dan in de zomer. Voorbij zijn de uren in het park rennen, glijden of spelen in de zandbak. Maar het is nog geen winter en er zijn een aantal geweldige buitenactiviteiten te doen in de herfst. Bijvoorbeeld:

Kijken naar vogels en kleine fauna in de tuin:

De tuin is een uitstekende plaats om de kleine fauna te observeren, vooral de vogels die op dit moment druk bezig zijn hun nesten te bouwen. Stilte is goud waard op dit moment. Luister naar hun gezang, beleef plezier aan het herkennen van hun lied en het identificeren ervan. Kijk naar degenen die over de grond scharrelen, zoals het roodborstje, of naar degenen die je in de tuin volgen, zoals het roodborstje. Stel voor dat de kinderen ze observeren en mee tellen.

Familie zaaien:

Een tuiniersessie voor kinderen en volwassenen: in de warmte van de tuin groente- en bloemzaailingen klaarmaken om later te planten. Leg de kinderen uit hoe het moet, leer ze hoe ze de zaailingen moeten zien opkomen, hoe ze moeten worden uitgedund en hoe ze moeten worden verplant. Over een paar weken zullen ze trots zijn om een lekkere tomatensalade te proeven of de bloemen te bewonderen die ze hebben geplant.

Een ingeblikt voedsel collage spel maken:

Niets gaat verloren, alles wordt gerecycleerd. Bewaar blikjes en plastic flessen en verzwaar ze met aarde of zand en maak met de kleintjes een chambouillet- of bowlingspel. Kinderen kunnen zich vermaken met het versieren van de blikken met dode bladeren of verf. Een geweldige knutselactiviteit voor hen en uren plezier in het proces.

En hier zijn nog wat andere ideeën:

  • Springen in de gevallen bladeren natuurlijk! We vinden het heerlijk om ze te horen lachen, naar de verschillende kleuren te kijken en het herfstlicht is echt mooi, heel zacht. Het is een geweldige manier om jezelf op te peppen voor de winter! 
  • Maak zeepbellen! U kunt kant-en-klare tubes kopen of de oplossing zelf maken. Je kunt dit ook in elk seizoen doen, maar het wordt meestal in de zomer bedacht en niet vaak in de herfst!
  • Ga naar het bos om paddestoelen of bramen te verzamelen. Of bladeren verzamelen om thuis mee te knutselen.
  • Werk buiten met uw kleinkinderen, maak uw tuin of uw moestuin schoon. Bijvoorbeeld, onkruid trekken.
  • Klim zo snel als u kunt een heuvel af. 
  • Maak een groot kunstwerk buiten: leg buiten grote bladeren op de grond en schilder samen. Of gebruik stoepkrijt.
  • Ga een stukje fietsen. Het belangrijkste is om in beweging te komen!
  • Ga nog een laatste keer naar het park, met een goede jas aan.
  • Pompoenen snijden, het is tenslotte bijna Halloween!

Wat doe uw buiten in de herfst met de kleine monsters? Wat zijn uw favoriete buitenactiviteiten in de herfst?

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?