Happy-Oma-Opa.be

5 smakelijke gerechten voor uw lunch op woensdag

Elke woensdag ontvangt u uw kleine monsters, ze zijn uitgehongerd en u hebt geen of te weinig inspiratie? Geen paniek, we geven u 5 gerechten mee makkelijk en snel om klaar te maken.

Macaroni met kaas

In een pan met gezouten water 600 g macaroni koken volgens de instructies op de verpakking. Laten uitlekken en opzij bewaren. Verwarm de oven voor op 180° (thermostaat 6).

Laat in een braadpan 50 g boter smelten op een matig vuur. Voeg al roerend 2 soeplepels bloem toe. Giet dan voorzichtig 70 cl melk erbij, blijf zeker voortdurend roeren om de vorming van klonters te voorkomen. Voeg dan 1 soeplepel mosterd toe en zout. Roer nog 5 minuten langer. Het mengsel zal langzaam opstijven zoals bij een béchamelsaus.

Voeg dan 200g geraspte kaas (Cheddar) toe en laat smelten. Goed mengen om een homogeen mengsel te bekomen. Breng nu de macaroni in een ovenschotel en giet hierover de kaassaus. Lichtjes verengen zodat de saus zich netjes over de hele ovenschotel verdeelt. Strooi nu wat paneermeel over de macaroni met Cheddar en plaats in de oven voor ongeveer 40 minuten. Wanneer de oppervlakte  van de macaroni met Cheddar licht begint te kleuren, is het tijd om op te dienen en te smullen!

Coquillettepasta met Vache qui Rit en ham

Laat 300g coquillettepasta koken in gezouten water en zet even opzij. Warm in een pan 20cl verse room en 8 porties Vache qui Rit. Voeg daarna de ham toe gesneden in de vorm van dobbelsteentjes of in kleine stukjes (ongeveer 4 à 6 sneden). Vermeng goed uw gerecht met coquillettes en klaar om te smullen!

Snelle spaghetti bolognaise

Kook eerst 300g spaghetti in ruim water met zout en zet daarna opzij. Bak dan 450g rundsgehakt in olijfolie met een fijn gesneden ajuin en 1 versnipperd teentje knoflook. Voeg nu de tomatencoulis toe (ongeveer 200 gr, 1 koffielepel oregano (in optie). Giet nu uw saus bij de spaghetti en klaar… aan tafel!

Gebakken rijst met tomaten en knacki

Kook 150g rijst in water met zout en hou even opzij. Tijdens het koken snijdt u 2 tomaten in kleine stukjes en hakt u 2 ajuinen fijn. Lichtjes aanbakken in een pan met olijfolie. Voeg dan uw rijst en de knacki in de pan. Voor de saus hebt u 2 keuzes: olijfolie (ongeveer 2 soeplepels) of dikke verse room (ongeveer 100g).

 

Hot dog courgetten

Snij 4 courgettes in twee in de lengte en verwijder de zaadjes. Eerst 5 minuutjes laten koken in een snelkookpan. Maak ondertussen een mengsel met dikke verse room (1 potje) en mosterd (2 soeplepels). Plaats in een ovenschotel 4 courgettehelften. Vu ze nu met een knacki worstje (op voorhand even opgewarmd) per courgette, bedekken met de overblijvende helften. Giet uw mengsel over de courgetten,  bestrooi met geraspte kaas (Gruyère) en laat ongeveer 15 minuten bakken in een oven op 180° of stand 6. Smakelijk!

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?