Happy-Oma-Opa.be

Het geluk om grootouder zijn: hoe geniet u er maximaal van?

Grootouder zijn, is een fantastische ervaring. Tegenwoordig blijft men veel langer fit en zijn de relaties met onze kleinkinderen veel meer gericht op samen zoveel mogelijk delen en plezier beleven. Maar hoe kan u hier allemaal maximaal van profiteren? Hierbij enkele kleine trucs.

  • Deel met hen uw passie!

“Opa, wat ben je daar aan het doen?” Het is zeer waarschijnlijk dat u deze vraag al heeft gehoord. Vaak is een eerste reflex wat in het vage te blijven vanuit de gedachte dat uw passie hen toch niet zal interesseren en te vermijden u daarmee bezig te houden als ze in huis zijn. Maar waarom niet ze erbij betrekken, gewoon om te zien wat er gebeurt? U zou verwonderd staan hoeveel interesse zij ervoor zullen betonen en hoe u samen met hen uw passie zal kunnen delen.

  • Push hen om u vragen te stellen!

“En jij Oma, heb jij ook zo’n problemen gehad?” Hoe groter uw kleinkinderen worden, hoe meer zij zullen geconfronteerd worden met een heleboel nieuwe vragen en keuzen. Op dit niveau is uw ervaring voor hen van onschatbare waarde. Motiveer hen dus om er met u over te praten, u ertoe te brengen uw mening te zeggen of raad te geven! Dit zal hen een heel stuk vooruit helpen en hen een kijk op een aantal zaken geven waar zij waarschijnlijk nooit zelf aan gedacht zouden hebben!

  • Ontdek nieuwe zaken dankzij hen!

“Oh, weet je, van al die zaken, daar ken ik niets van” Zo’n antwoord moet absoluut vermeden worden wanneer uw kleinkinderen u iets nieuw willen laten ontdekken!  Eerst en vooral omdat “die zaken” waarschijnlijk veel minder ingewikkeld zijn om te begrijpen dan wat u eerst dacht. Twee, omdat de kans bestaat dat het bij u een interesse opwekt waarvan u niet eens het vermoeden had dat het bestond. Drie, omdat u in hun ogen een immense fierheid zult zien schitteren omdat zij u iets hebben geleerd dat u nog niet kende!

  • Samen, treed uit het gewone!

“Wat ben je deze keer voor ons aan het bedenken, Oma?” Zo’n vraag moet u bij uw kleinkinderen opwekken. Waarom bij u thuis blijven en doodgewone dagelijkse zaken doen, terwijl u hen activiteiten kan aanbieden die ze normaal niet samen met hun ouders doen? Verras hen met een bezoek aan een stad, een museum of een tijdelijke tentoonstelling. Laat hen een cultureel evenement ontdekken die ze tot nu toe nog niet kenden. Kortom, stel hen verrassende en leuke uitstapjes voor, voor hen… maar ook voor u!

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?