Happy-Oma-Opa.be

4 ideeën om zen het nieuwe schooljaar te starten

De zomer loopt teneinde en wie einde vakantie zegt, zegt ook ‘terug naar school’! Na goed gerust te hebben en geprofiteerd van verse lucht aan de kust of op de buiten, is september synoniem voor een nieuwe start voor heel het gezin. Voor kleinkinderen is de start van het nieuwe schooljaar een ideale gelegenheid om meteen goede gewoontes aan te nemen en het nieuwe leerjaar te starten vol goede moed en goede voornemens. Om hen moed te geven om te studeren en leergierig te zijn het hele jaar door, geven wij hen een duwtje in de rug met enkele leuke tips om hun kamer te verfraaien

1. Aardrijkskunde leren al spelend:

Wie heeft ooit beweerd dat aardrijkskunde de meest vervelende leerstof was? Om de kaart van België te memoriseren (of van een ander land, zelfs de hele wereld), snijdt men voorzichtig met een figuurzaag een groot stuk arduin waarop men met krijt de naam van steden, streken opschrijft of mooie postkaarten of vakantiefoto’s vastpint.

2. Een kalender op ware grootte:

Om niets te vergeten, maakt men met een beetje arduinverf van een simpele deur een kalender op ware grootte.

3. Leren rekenen:

Dit jaar leren uw kleinkinderen rekenen? Om ze niet te laten verloren lopen midden al deze cijfers, naait of borduurt u kleine geheugensteuntjes op hun plaids, kussens et kamerdekens.

4. Een zwart bord voor de toekomstige artiesten:

Met alle potloden, borstels, pastelkleuren en andere folterobjecten voor grootouders in opruimmodus, kan de kamer van uw artiest in wording snel een puinhoop worden. Omdat het nooit te vroeg is om te leren plezier te beleven (maar nadien op te ruimen) en om goed georganiseerd te zijn, maakt men met recupmateriaal een klein miniatuuratelier met veel bergruimte, oef!

Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?