Happy-Oma-Opa.be

Mauritius met het gezin: alles wat u moet weten voor een ideale vakantie !

Bestemming Mauritius met het gezin voor een exotische droomreis naar de tropen: test de paradijselijke stranden van de Indische Oceaan, ontdek de schildpadden en gigantische waterlelies, maak wandelingen in de tropische en weelderige natuur, bezoek een Creools huis, ga de zee in om te duiken duiken, er is geen tekort aan activiteiten, bezoeken en ontdekkingen met kinderen in Mauritius en zijn niet alleen voorbehouden aan stellen zonder kinderen!

Mauritius in het kort:

 • Politiek systeem: parlementaire republiek
 • Talen: Frans, Creools en Engels
 • Munteenheid: Mauritiaanse roepie
 • Kosten van levensonderhoud: hoger dan in België

Weer :

Over het algemeen is het klimaat op Mauritius tropisch. Het weer op Mauritius kan echter variëren tussen oost en west en tussen noord en zuid. Het klimaat op Mauritius is verdeeld in twee grote seizoenen: de zuidelijke zomer en de zuidelijke winter. Het eiland blijft echter het hele jaar door vochtig. Van november tot april is het de zuidelijke zomer. Tijdens dit hete en vochtige seizoen liggen de temperaturen tussen de 27 ° C en 34 ° C. Het weer op Mauritius in de zomer wordt ook onderbroken door intense regenbuien. De zuidelijke winter begint in mei en eindigt in oktober. Tijdens dit seizoen zijn de temperaturen milder, maar nog steeds erg aangenaam (tussen 17 ° C en 26 ° C), en is het klimaat droger.

 

Gastronomie:

De keuken van Mauritius wordt beïnvloed door Creoolse, Franse, Chinese en vooral Indiase tradities. Rijst, kip, vis en zeevruchten behoren tot de basisingrediënten. Ook wild, vooral herten, wordt steeds vaker aangeboden. De gerechten worden meestal gekookt in een saus gemaakt met tomaten, knoflook, gember, mosterdzaadjes en een overvloed aan kruiden.

 

 

Activiteiten om met de familie te doen:

 • Casela Zoological Park:
  Wat de wilde dieren betreft, kunnen de kinderen tijdens deze gezinsreis naar Mauritius kennismaken met de typische dieren van zuidelijk Afrika: reuzenschildpadden, krokodillen in het Vanilla Reservaat of in het Casela Zoölogisch Park. Is de eerste een reservaat waar u een mooie wandeling kunt maken, de tweede, die meer door toeristen wordt bezocht, lijkt meer op een pretpark met meer dieren zoals cheeta’s, leeuwen, zebra’s en giraffen. Het park van Casela, het is ook een vrijetijdspark met enkele attracties met sensatie zoals de tyrolienne, via ferrata, canyoning, bioscoop 4D, rodelen van de zomer…
 • Botanische tuin van Pamplemousse: ontdek de betoverende wereld van tropische planten in al hun kleuren en geuren. Uit ervaring weten wij dat kinderen het heerlijk vinden om op dit soort plaatsen rond te dwalen, rond te rennen en nieuwsgierige planten te ontdekken. De tuin herbergt planten die typisch zijn voor Mauritius, maar ook planten uit de hele wereld. Uw bezoek wordt een kleine reis rond de wereld met uw familie! De kinderen kunnen in het park vele dieren observeren die zich in alle vrijheid ontwikkelen, reuzenschildpadden, vogels, vlinders, kameleons, mangoesten.
 • Museum l’Aventure du sucre : Bezoek het museum l’Aventure du sucre : als er een museum is om te bezoeken, dan is het dit wel. In een oude gerestaureerde suikerfabriek kunt u alle stadia van de transformatie van het suikerriet ontdekken, terwijl u ondergedompeld wordt in de geschiedenis van het eiland. De 2 zijn verbonden. Een interactief bezoek met de gebruikte machines, films en aangepaste spelletjes voor kinderen. En je eindigt met een proeverij van de verschillende soorten suiker.
 • Aquarium bij Pointe aux Piments: Duik ten slotte in de diepte van het aquarium in het noordwesten van Mauritius in het dorpje Pointe aux Piments: veelkleurige vissen, schildpadden, haaien, anemonen, zeesterren …, het zijn meer dan 200 diersoorten die uw kleuters kunnen bewonderen.

 

Maritieme exploratie :

 • Dolfijnen zien voor de kust van Mauritius: Het is altijd een magisch gezicht voor kinderen en ouders om dolfijnen te zien evolueren. Als uw beurs het toelaat, aarzel dan niet om een boottochtje te maken voor de kust van Mauritius.
 • De zeebodem bewonderen: om de zeefauna en het koraalrif te observeren, vooral in het Blue Bay Marine Park, kunt u gaan scubaduiken. Met kinderen is dat echter niet altijd mogelijk. De andere mogelijkheid is om met een boot met glazen bodem door het buitengewone schouwspel van de zeebodem te kijken. U kunt altijd snorkelen om er tijdens uw reis dichter bij te komen.

 

Natuur uitje :

 • Morne Brabant Berg: In het zuidwesten van Mauritius mag u de Morne Brabant berg niet missen, een steile basaltberg van meer dan 500 m hoog die in zee uitsteekt. De site is zowel een spectaculair natuurlandschap als een plaats van herinnering en is door de UNESCO geclassificeerd als een cultuurlandschap.
 • Gemakkelijke gezinswandeling naar de 7 watervallen van Tamarind: Voor gezinswandelingen in Mauritius kunt u de gemakkelijke wandeling naar de 7 watervallen van Tamarind maken. U kunt ook wandelen langs de Black River Gorges, een natuurpark dat wordt bewoond door ontelbare veelkleurige vogels.
 • Panorama op de Montagne du Pouce : Om een adembenemend panorama te bewonderen, bestemming de Montagne du Pouce op 800m hoogte. Voor wandelingen ver van alles in een wilde en ongerepte natuur gaat u naar het Nationaal Park Bras d’Eau in het oosten van Mauritius. Prachtige wandelingen ook per fiets te doen, van wilde landschappen, tot stranden en dorpjes.
 • De Theeroute: een culturele en gastronomische tocht, u ontdekt in 3 etappes de plaatselijke tradities en producties. Het is een gelegenheid om meer te weten te komen over de stadia van de theeproductie en -oogst met proeverijen, de teelt van suikerriet en vanille, een bezoek aan koloniale huizen…

 

Ons advies voor vertrek:

Voor uw reis naar Mauritius zijn geen speciale vaccinaties nodig, maar zorg ervoor dat u up-to-date bent met uw universele vaccins. Indien u afkomstig bent uit een land waar gevaar voor overdracht van gele koorts bestaat, zal u om een inentingsbewijs tegen gele koorts worden gevraagd. Kraanwater wordt niet aanbevolen. Vergeet niet om muggenspray en zonnebrandcrème (50 SPF+) mee te nemen.

 

Bron : www.enfant-en-voyage.com

Een paar foto's om u te laten dromen...

Previous
Next
Happy Grands parents_WebBE_FR

Vous souhaitez être tenu au courant ?